Siirry pääsisältöön

Anestesia

Asiasanat:
  • anestesia
  • leikkausosasto
  • leikkaus

Anestesialääkäri valitsee sopivan anestesiamuodon keskustelemalla sinun sekä leikkauksen tekevän lääkärin kanssa. Anestesiamuodon valintaan vaikuttavat toimenpiteen luonne ja laajuus, ikäsi, yleistilasi ja toiveet.

Potilas on menossa leikkaussaliin

Nukutus eli yleisanestesia sopii lähes kaikkiin kirurgisiin toimenpiteisiin. Nukahtaminen tapahtuu nopeasti ja henkilökunta tarkkailee unen syvyyttä ja hyvinvointiasi leikkauksen ajan.
 
Spinaalipuudutuksessa puudutusaine ruiskutetaan ohuella neulalla selkäydintilaan ja näin saadaan aikaan puutuminen ja kivuttomuus vyötäröstä alaspäin.
 
Epiduraalipuudutuksessa ohut muovikatetri laitetaan epiduraalitilaan, joka sijaitsee selkäytimen ulkopuolella. Katetrin avulla voidaan hoitaa myös leikkauksen jälkeistä kipua.
 
Pienemmissä toimenpiteissä leikkausalue puudutetaan paikallisesti. Puudutusainetta voidaan tarvittaessa lisätä leikkauksen aikana.

 

Toimipisteet

Leikkaus- ja anestesiayksikkö

Lohjan sairaalan leikkaus- ja anestesiayksikkössä leikkaamme sekä vuodeosastohoitoa vaativia että päiväkirurgisia leikkauksia.

Ortopedian anestesia- ja leikkausosasto

Töölön sairaalan ortopedisella anestesia- ja leikkausosastolla hoidamme leikkaushoitoa vaativia tuki- ja liikuntaelinten vammoja.

Anestesia- ja leikkausosasto

Meilahden tornisairaalan anestesia- ja leikkausosastolla teemme vatsaelin-, verisuoni-, sydän-, keuhko- ja maksakirurgian sekä suu- ja leukakirurgian…

Anestesia- ja leikkausosasto K

Peijaksen sairaalan anestesia- ja leikkausosasto K on HUSin tekonivelkirurgian osaamiskeskus.