Siirry pääsisältöön

Anestesia

Anestesialääkäri valitsee sopivan anestesiamuodon keskustelemalla sinun sekä leikkauksen tekevän lääkärin kanssa. Anestesiamuodon valintaan vaikuttavat toimenpiteen luonne ja laajuus, ikäsi, yleistilasi ja toiveet.

Potilas on menossa leikkaussaliin

Nukutus eli yleisanestesia sopii lähes kaikkiin kirurgisiin toimenpiteisiin. Nukahtaminen tapahtuu nopeasti ja henkilökunta tarkkailee unen syvyyttä ja hyvinvointiasi leikkauksen ajan.
 
Spinaalipuudutuksessa puudutusaine ruiskutetaan ohuella neulalla selkäydintilaan ja näin saadaan aikaan puutuminen ja kivuttomuus vyötäröstä alaspäin.
 
Epiduraalipuudutuksessa ohut muovikatetri laitetaan epiduraalitilaan, joka sijaitsee selkäytimen ulkopuolella. Katetrin avulla voidaan hoitaa myös leikkauksen jälkeistä kipua.
 
Pienemmissä toimenpiteissä leikkausalue puudutetaan paikallisesti. Puudutusainetta voidaan tarvittaessa lisätä leikkauksen aikana.

 

Leikkaukseen tulijan talo

TERVEYSKYLÄ.FI

Löydät ohjeita ja vinkkejä leikkaukseen valmistautumiseen ja siitä toipumiseen Terveyskylän Leikkaukseen tulijan talosta. Terveyskylä on erikoissairaanhoidon verkkopalvelu.

Tästä Leikkaukseen tulijan talon etusivulle (link to a different website)

Kivunhallintatalo

TERVEYSKYLÄ.FI

Löydät lisätietoa erilaisista kiputilanteista ja kivun hoidosta Terveyskylän Kivunhallintatalosta. Terveyskylä on erikoissairaanhoidon verkkopalvelu.

Tästä Kivunhallintatalon etusivulle (link to a different website)

Toimipisteet

Leikkaus- ja anestesiayksikkö

Lohjan sairaalan leikkaus- ja anestesiayksikkössä leikkaamme sekä vuodeosastohoitoa vaativia että päiväkirurgisia leikkauksia.

Ortopedian anestesia- ja leikkausosasto

Töölön sairaalan ortopedisella anestesia- ja leikkausosastolla hoidamme leikkaushoitoa vaativia tuki- ja liikuntaelinten vammoja.

Anestesia- ja leikkausosasto

Meilahden tornisairaalan anestesia- ja leikkausosastolla teemme vatsaelin-, verisuoni-, sydän-, keuhko- ja maksakirurgian sekä suu- ja leukakirurgian…

Anestesia- ja leikkausosasto K

Peijaksen sairaalan anestesia- ja leikkausosasto K on HUSin tekonivelkirurgian osaamiskeskus.