Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Kunta-alan työtaistelujen vaikutukset potilaita hoitaville ammattilaisille

Julkisen alan unioni JAU:n lakko alkoi 3.5.2022. Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer ovat julistaneet ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille 20.4.2022 alkaen. 

Potilaspalveluissa sekä kunnille ja yhteistyökumppaneille tuotetuissa palveluissa voi olla ruuhkaa ja viiveitä. Ruuhkautuminen voi näkyä erityisesti puhelin- ja aulapalveluissa. Kaikki kriittiset tehtävät pystytään hoitamaan. 

Sivua on päivitetty viimeksi 3.5..2022 klo 10.15.

Laboratorion näytteenottopisteet ovat avoinna normaalisti 20.4. alkaen. 

Kuvantamisen toimipisteet ovat avoinna normaalisti 20.4. alkaen. 

Kuvantamistutkimusten jonot kasvoivat merkittävästi lakon aikana, myös kiireellisten tutkimusten osalta. Jotta tutkimukset päästään tekemään lääketieteellisessä kiireellisyysjärjestyksessä, joitakin ajanvarausaikoja joudutaan perumaan tai siirtämään, kunnes kiireellisten tutkimusten jono on päästy purkamaan. Kliinisten lähettäjien tulee seurata radiologian kuvantamismääräystensä tilannetta Apotista, ja hakea perutuille kuvantamistutkimuksille uudet tutkimusajat.

Yleinen potilaille suunnattu tieto päättyneen lakon vaikutuksista toimintaan on verkkosivulla hus.fi/lakko.

HUS Diagnostiikkakeskuksen toiminta Uudellamaalla

HUS Diagnostiikkakeskuksen toiminta Kymsoten ja Eksoten alueella

Laboratorioiden näytteenotto ja analytiikka Kymsoten ja Eksoten alueella toimivat lakon ajan suojelutyöhön annetun henkilökunnan vahvuudella. Lakon aikana laboratorio ottaa vain kiireellisinä pyydettyjä päivystyksellisiä näytteitä.

Lisätietoja lakon aikaisesta toiminnasta, kuten avoimista näytteenottopisteistä löytyy HUSin internet-sivuilta hus.fi/lakko.

Työtaisteluun liittyvien vaaratapahtumien kirjaaminen

Työtaisteluun liittyvät vaaratapahtumat merkitään HaiPro-lomakkeeseen.


Linkit HUS Diagnostiikkakeskuksen Tutkimusohjekirjaan ja muihin ohjeisiin

HUS Diagnostiikkakeskuksen Tutkimusohjekirjasta löytyvät tiedot eri erikoisalojen tutkimuksista, näytteenottoon liittyvät ohjeet sekä tutkimukseen lähettämiseen liittyvät ohjeet. Lisäksi sivulta löytyvät kriittisten tulosten ja ilmoittamisen ohje sekä muuta tietoa, kuten ajankohtaisia asioita, tutkimustiedotteita ja uutiskirjeet.Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.