Siirry pääsisältöön

Artikkeli Julkaistu 16.9.2021 10.42

Hammashoitajana suun erikoisalojen parissa

Asiasanat:
  • suusairaudet
  • hammashoito
  • hoitotyö

Hammashoitajan työ erikoissairaanhoidossa vaatii joustavuutta, innokkuutta oppia uutta ja kykyä kohdata potilas empaattisesti. Samalla se tarjoaa jatkuvat mahdollisuudet kehittymiseen kaikkien suun erikoisalojen parissa.

Hammashoitaja Tarja Niskanen ja Riitta Juola vierekkäin

Tarja Niskasen (vas.) ja Riitta Juolan yhteistyö jatkuu syksyllä entistä tiiviimmin peruskorjatussa Puistosairaalassa.

Hammashoitaja Riitta Juolalla ja Tarja Niskasella on alalta 30 vuoden kokemus. Aikaisemmin Juola ja Niskanen ovat työskennelleet yksityisellä ja kunnallisella puolella. 

“Koen, että erikoissairaanhoitoon siirtyminen oli askel eteenpäin urallani. HUSissa pääsee työskentelemään mielenkiintoisten suun erikoisalojen ja haastavimpien tapauksien parissa”, Juola kertoo. 

Riitta Juola työskentelee Suu- ja leukasairauksien yleisanestesiahammashoidossa, joka vastaa nukutuksessa tapahtuvasta suu- ja hammassairauksien hoidosta hoitohuoneessa ja leikkaussalissa. 

“Nukutuksessa hoidettavalla potilaalla voi olla esimerkiksi hammaslääkäripelko tai hänelle tarvitsee tehdä laajoja toimenpiteitä, kuten monen hampaan poisto. Hoidamme myös niin sanottuja fokuspotilaita, joiden suun tulehdukset tutkitaan ja hoidetaan ennen suuria toimenpiteitä, esimerkiksi ennen syöpähoitoa tai elinsiirtoa.”

Jatkuvat mahdollisuudet kehittymiseen 

Työ suun erikoissairaanhoidossa tarjoaa jatkuvasti mahdollisuuksia kehittymiseen, sillä hammashoitaja pääsee työskentelemään kaikkien suun erikoisalojen parissa. Suusairauksien poliklinikalla työskentelevän Tarja Niskasen työviikko voi sisältää muun muassa paikkaamista ja juurihoitoa, iensairauksien hoitoa, oikomishoitoa ja anestesiaa.

“Tämä on se työn suola: joka päivä oppii uutta jostain suun erikoisalasta. Jos ei osaa, työkavereilta saa aina apua ja asioista otetaan yhdessä selvää. Täällä hammashoitaja saa mahtavan tiimin ympärilleen”, Niskanen kertoo.

Potilaan terveyden edistäjänä 

Hammashoitajan työ vaatii hyvää yhteistyökykyä, joustavuutta ja innokkuutta oppia uutta. Juola ja Niskanen kokevat, että työssä tarvitaan erityisesti kykyä kohdata potilas empaattisesti. Palkitsevinta on potilaan kiitos. 

“Tässä työssä tunnen itseni todella hyödylliseksi potilaiden terveyden edistäjänä. On palkitsevaa nähdä, kun potilaan hoito onnistuu ja terveys alkaa parantua”, Niskanen kertoo. 

Juolan ja Niskasen yhteistyö jatkuu entistä tiiviimpänä, kun suusairauksien poliklinikka, suu- ja leukasairauksien yleisanestesiahammashoito ja suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolinen päivystys muuttavat syksyllä peruskorjatun Puistosairaalan uusiin tiloihin.

 

Katso kaikki avoimet työpaikkamme

Lue lisää uratarinoita

 

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.