Lastenyksikkö

Käyntiosoite
Silmä-korvasairaala, 7. kerros
Haartmaninkatu 4 E, Helsinki

Postiosoite
PL 220, 00029 HUS

Yhteydenotot
Potilaspuhelut 09 471 73111, soittoaika arkisin klo 8–10 ja 13-14
Fax 09 471 76544

Kiireettömissä asioissa voit ottaa yhteyttä myös silmataudit.lastenyksikko@hus.fi, pyrimme käsittelemään asiasi viikon sisällä. Huomioithan, että sähköpostiyhteys ei ole salattu.

Osastonhoitaja Nina Stolt
Osastosta vastaava lääkäri Päivi Lindahl

Silmätautien Lastenyksikössä hoidetaan sekä poliklinikalle että silmätautien päiväkirurgisiin toimenpiteisiin tulevia lapsipotilaita. Potilaat tulevat poliklinikalle terveyskeskuslääkäreiden, yksityisten silmälääkäreiden tai muiden sairaaloiden silmäklinikoiden lähetteellä tai konsultaatioina muilta HUS-klinikoilta. Poliklinikan vastuulle kuuluvat kaikki 0-16-vuotiaiden silmäsairaudet, esim. silmän kehityshäiriöt, glaukooma, kaihi, tulehdukselliset silmäsairaudet, kyyneltie-, verkkokalvo- ja onkologiset sairaudet sekä luomiongelmat, silmävammat, vaikeahoitoiset amblyopiat ja karsastus.
 
Potilaita tulee Lastenyksikköön myös HUS-piirin ulkopuolelta ja yksikköön kuuluu kansallinen erityisvastuu lasten retinoblastooman hoidosta. Lasten silmäsairauksien laaja-alaisuuden vuoksi teemme myös tiivistä yhteistyötä silmäklinikan muiden yksiköiden ja lastentautien kanssa. Lasten silmälääkärit hoitavat myös keskosten silmätutkimukset ja vastaavat lastentautien potilaiden silmäsairauksien tutkimuksesta ja hoidosta.
 
Lasten silmäsairaudet ovat usein pitkäaikaisia ja edellyttävät asiantuntevaa, pitkäjänteistä hoitoa sekä hyvää yhteistyötä koko perheen kanssa.
 
 
Vasen
Oikea