Siirry pääsisältöön

Silmätautien päivystyspoliklinikka

Asiasanat:
  • Silmä-korvasairaala
  • silmäsairaudet

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Silmä-korvasairaala
Haartmaninkatu 4 C
Hesinki

Postiosoite

PL 220
HUS 00029

Palveluajat

ma–pe 7:30–15:00

Aukioloajat

Silmäpäivystys (soittoaika päivystyksellisissä silmävaivoissa 24h/vrk)

Puhelin, Silmäpäivystys (soittoaika päivystyksellisissä silmävaivoissa 24h/vrk): 09 471 73170

Palveluajat

ma–Su 7:00–22:00
klo 22-7 vain akuutit hätätilanteet konsultaation mukaisesti

Päivystyspoliklinikalla tutkimme ja hoidamme kaikenikäisiä potilaita, joilla on päivystysluonteista erikoissairaanhoitoa vaativa silmävaiva, vamma tai sairaus.

Päivystyspoliklinikka on auki vuoden jokaisena päivän ja toimii virka-ajan ulkopuolella sairauden kiireellisyyden mukaan.

Silmätautien päivystyspoliklinikalle pääset hoitoon lääkärin päivystyslähetteellä. Saavuttuasi päivystykseen terveydenhuollon ammattilaisemme tekevät sinulle hoidon tarpeen- ja kiireellisyyden arvioinnin. Jonotilanteessa potilaiden tutkimusjärjestyksen määrittää ensisijaisesti sairauden kiireellisyysaste. 

Jos sinulla on silmä- tai näköoireita, tulee ensisijaisesti hakeutua oman asuinalueensa terveyskeskukseen, terveyskeskuspäivystykseen tai halutessasi yksityislääkärille. Tarvittaessa tutkiva lääkäri tekee lähetteen HUS Silmätautien päivystävän silmälääkärin ohjeiden mukaisesti. Lähettävän lääkärin tulee tehdä puhelinkonsultaatio Silmätautien päivystyspoliklinikalle sekä virka- että päivystysaikana aina ennen potilaan päivystyksellistä lähettämistä.

Tutkimusten ja hoitotoimenpiteiden jälkeen on hyvin todennäköistä, että autolla ajaminen ei ole mahdollista. Saavuthan päivystykseen julkisilla kulkuvälineillä tai kuskin kanssa omalla autolla. Päivystyspoliklinikalla emme uusi lääkemääräyksiä, reseptien uusintojen osalta potilaan tulee olla yhteydessä hoitavaan yksikköön virka-aikana.
 

Terveyskeskuksessa saat hoitoa seuraaviin oireisiin:

  • Rähmivä silmätulehdus
  • Allergiset silmäoireet
  • Silmäluomitulehdukset (mm. näärännäppy)
  • Sarveiskalvon pintarikko (eroosio)
  • Silmän pinnan vierasesineen (rikan) poisto
  • Kuivasilmäisyyden perusdiagnostiikka ja hoito
  • Silmän pinnan verenpurkauma (sugillaatio) – yleensä ei vaadi hoitoa

Palvelut

Silmätaudit

Silmätaudeilla diagnosoimme ja hoidamme silmän sairauksia sekä määritämme ja korjaamme taittovikoja. Hoidamme kaikenikäisiä potilaita vastasyntyneistä…

Sairaalat

Silmä-korvasairaala

Silmä-korvasairaala on osa HUS Helsingin yliopistollista sairaalaa. Sairaala sijaitsee Meilahden sairaala-alueella. Sairaalassa tutkimme ja hoidamme…