Siirry pääsisältöön

Endoskopiayksikkö, gastroenterologian poliklinikka, Meilahden tornisairaala

Asiasanat:
  • Meilahden tornisairaala
  • vatsaelinkirurgia
  • tähystys

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Meilahden tornisairaala, 3. krs
Haartmaninkatu 4
Helsinki

Postiosoite

PL 340
00029 HUS
ma–pe 8.00–15.30

Suoritamme endoskopiayksikössä erilaisia ruoansulatuskanavan ja keuhkoputkien tähystystutkimuksia.

Hoitohenkilöstö tekee toimenpidettä.

Tavallisimpia tutkimuksia yksikössämme ovat mahalaukun ja paksusuolen tähystykset sekä bronkoskopiat, joissa selvitämme keuhkosairauksia. Voimme ottaa sinulta endoskopioitten yhteydessä koepaloja sekä tehdä erilaisia toimenpiteitä, kuten pienten kasvainten poistoja.

Teemme tutkimukset taipuisalla tähystimellä, jossa on ohuessa letkussa kanavat erilaisia toimenpidelaitteita varten ja päässä digitaalinen kameralaitteisto.
 
Tähystinlaitteita hyväksikäyttäen kuvaamme myös sappiteitä ja poistamme kiviä sappi- ja haimatiehyeistä ilman leikkaustoimenpiteitä. Ultraääniendoskopian avulla pystymme löytämään muilla kuvantamistutkimuksilla vaikeasti todettavia muutoksia sekä ottamaan näytteitä mahasuolikanavan tai keuhkoputkien läpi kohteista, joista muuten on vaikea saada koepalaa.

Hoidamme gastroenterologian poliklinikalla maksan ja mahasuolikanavan sairauksia. Tärkeimmät sairausryhmät ovat tulehduksellisia suolistosairauksia, maksan autoimmuunisairauksia (PBC, PSC ja autoimmuunihepatiitti) sekä virusmaksatulehduksia sairastavat potilaat.

Tulet endoskopiayksikköön ja gastroenterologian poliklinikalle lähetteellä.

Sairaalat