Siirry pääsisältöön

Infektiosairauksien poliklinikka, Meilahden kolmiosairaala

Asiasanat:
  • infektio
  • infektiosairaudet
  • Tulehduskeskus

Meilahden kolmiosairaalassa sijaitseva infektiosairauksien poliklinikkamme on ajanvarauspoliklinikka, johon potilaat tulevat hoitoon lääkärin lähetteellä.

Infektiosairauksien poliklinikkamme on ajanvarauspoliklinikka, johon potilaamme tulevat hoitoon lääkärin lähetteellä perusterveydenhuollosta, muusta avohoidosta tai erikoissairaanhoidon yksiköistä.

Poliklinikallamme ei ole päivystysvastaanottoa.

Tutkimme, hoidamme ja seuraamme vaikeita, pitkäkestoisia tai kroonisia infektiosairauksia.

Esimerkkejä hoitamistamme sairauksista ovat hiv-infektio sekä pitkää antibioottilääkitystä vaativat, hoitoon liittyvät leikkausalueen infektiot sekä epäselvä kuume. Lisäksi tutkimme ja hoidamme sekä synnynnäisiä että hankittuja immuunipuutostiloja ja trooppisia infektiosairauksia.

Poliklinikallamme työskentelee infektiosairauksien erikoislääkäreitä ja infektiosairauksiin erikoistuvia lääkäreitä sekä sairaanhoitajia, jotka ovat perehtyneet muun muassa hiv-infektioon tai immunoglobuliinikorvaushoitojen ohjaukseen. 

Poliklinikallamme työskentelee myös sosiaalihoitajia ja sihteereitä. Lisäksi alalla toimii ns. verkostosairaanhoitaja, jonka tarkoitus on koordinoida eri tahojen välistä yhteistoimintaa potilaidemme hoitomyöntyvyyden ylläpitämiseksi erityisesti niillä, joilla huumausaineiden käytön vuoksi on infektion hoitoon sitoutumisessa tuen tarvetta.

Feedback

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi! Kerro halutessasi, kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Kerro halutessasi, miten olemme onnistuneet tai kuinka voimme parantaa tätä sivua.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita palautteesi allaolevaan kenttään.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.