Siirry pääsisältöön

Infektiosairauksien poliklinikka

Asiasanat:
  • infektio
  • infektiosairaudet

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Meilahden kolmiosairaala, 2. krs
Haartmaninkatu 4
Helsinki

Postiosoite

PL 372
HUS 00029

Meilahden kolmiosairaalassa sijaitseva infektiosairauksien poliklinikkamme on ajanvarauspoliklinikka, johon potilaat tulevat hoitoon lääkärin lähetteellä.

Infektiosairauksien poliklinikkamme on ajanvarauspoliklinikka, johon potilaamme tulevat hoitoon lääkärin lähetteellä perusterveydenhuollosta, muusta avohoidosta tai erikoissairaanhoidon yksiköistä.

Poliklinikallamme ei ole päivystysvastaanottoa.
 

Tutkimme, hoidamme ja seuraamme vaikeita, pitkäkestoisia tai kroonisia infektiosairauksia.

Esimerkkejä hoitamistamme sairauksista ovat HIV-infektio sekä pitkää antibioottilääkitystä vaativat, hoitoon liittyvät leikkausalueen infektiot sekä epäselvä kuume. Lisäksi tutkimme ja hoidamme sekä synnynnäisiä että hankittuja immuunipuutostiloja ja trooppisia infektiosairauksia.

Poliklinikallamme työskentelee infektiosairauksien erikoislääkäreitä ja infektiosairauksiin erikoistuvia lääkäreitä sekä sairaanhoitajia, jotka ovat perehtyneet muun muassa HIV-infektioon tai immunoglobuliinikorvaushoitojen ohjaukseen. 

Poliklinikallamme työskentelee myös psykiatrinen sairaanhoitaja, sosiaalihoitajia ja sihteereitä. Lisäksi alalla toimii ns. verkostosairaanhoitaja, jonka tarkoitus on koordinoida eri tahojen välistä yhteistoimintaa potilaidemme hoitomyöntyvyyden ylläpitämiseksi erityisesti niillä, joilla huumausaineiden käytön vuoksi on infektion hoitoon sitoutumisessa tuen tarvetta.

Sairaalat

Meilahden kolmiosairaala

Meilahden kolmiosairaala on osa HUS Helsingin yliopistollista sairaalaa. Sairaalan vuodeosastoilla hoidamme kardiologian, neurologian, infektiosairauksien, hematologian ja sisätautien sekä maksa- ja elinsiirtokirurgisia potilaita. Sairaalassa toimii…

Palvelut

Infektiosairaudet

Tutkimme ja hoidamme mikrobien kuten bakteerien, virusten, sienten ja parasiittien aiheuttamia infektiosairauksia.