Siirry pääsisältöön

Endokrinologian poliklinikka

Asiasanat:
  • Meilahden tornisairaala
  • vatsaelinkirurgia
  • umpierityssairaudet

Aukioloajat ja yhteystiedot

Käyntiosoite

Meilahden tornisairaala, 3. krs
Haartmaninkatu 4
Helsinki

Postiosoite

PL 340
HUS 00029

Palveluajat

ma–pe 8.00–15.00

Meilahden tornisairaalassa endokrinologialla poliklinikalla tutkimme, hoidamme ja seuraamme umpieritysrauhasten tauteja sairastavia potilaita.

Hoitaja mittaa verenpainetta.

Hoidamme osastollamme useita eri umpieritysrauhasten tauteja sairastavia potilaita, joita ovat muun muassa diabetes, kilpirauhassairaudet, sairaalloinen lihavuus, osteoporoosi, kalsiumaineenvaihdunnan sairaudet sekä umpieriterauhasten kasvaintaudit. 

Tutkimuksemme perustuvat verinäytteistä tehtäviin hormonimäärityksiin ja kuvantamistutkimuksiin, joissa käytämme ultraääni-, tietokone-, magneetti-, isotooppi- sekä PET-kuvauksia.

Diabetesvastaanotoilla hoidamme erityisesti nuoruustyypin diabetekseen vastasairastuneita potilaita, insuliinipumppupotilaita ja muiden eri ongelmien, kuten jalkaongelmien vuoksi konsultaatioon ohjattuja potilaita. Hoitohenkilökuntamme antaa sinulle myös yksilö- tai ryhmäohjauksena hoidonohjausta.

Tulet endokrinologian poliklinikalle lähetteellä.

 

Diabetestalo ,

terveyskylä.fi

Diabetestalosta löydät tietoa, tukea diabeteksesta ja sen omahoidosta.

Painonhallintatalo ,

terveyskylä.fi

Painonhallintatalosta löydät tutkittua tietoa lihavuuden hoidosta ja painonhallinnasta.

Sairaalat

Meilahden tornisairaala

Meilahden tornisairaala on osa HUS Helsingin yliopistollista sairaalaa. Sairaalassa hoidamme sydän- ja thoraxkirurgian, verisuonikirurgian, vatsaelinkirurgian ja neurologian erikoisalojen potilaita.

Palvelut

Endokrinologia ja parenkyymielinsairaudet

Hoidamme potilaita endokrinologian ja endokriinisen kirurgian, elinsiirto- ja maksakirurgian sekä nefrologian erikoisaloilla.

Lihavuuskirurgia

Lihavuuden kirurginen hoito (obesitaskirurgia) on osa lihavuuden hoidon kokonaisuutta. Voimme harkita sitä sinulle, jos olet osallistunut painonhallinnan…