Siirry pääsisältöön

Riippuvuuspsykiatria

Asiasanat:
  • riippuvuuspsykiatria

Riippuvuuspsykiatrialla hoidamme riippuvuussairauksista kärsiviä potilaita, joilla on lisäksi jokin mielenterveydenhäiriö.

Kaksi henkilöä keskustelemassa ikoni, sinisellä taustalla

Riippuvuuspsykiatriall​a teemme erityisosaamista vaativia psykiatrisia ja päihdearvioita sekä vaativia erotusdiagnostisia arvioita silloin, kun sinulla epäillään vakavaa psykiatrista häiriötä riippuvuussairauden rinnalla. Teemme myös opioidikorvaushoidon tarpeen arviointeja, raskaudenaikaisia psykiatrisia tutkimuksia ja erityisosaamista vaativia vieroitushoitoja, raskaudenaikaisen opioidikorvaushoidon tarpeen arviointeja, neuropsykiatrisia tutkimuksia ja työkykyarvioita silloin, kun sinulla on todettu vakava päihderiippuvuus.

Tutkimusten ja arvioiden lisäksi HUSin Riippuvuuspsykiatrialla hoidetaan opioidiriippuvuutta silloin, kun tilanne vaatii erikoissairaanhoidon erityisosaamista.

Tarjoamme Käypä hoito -suosituksen mukaista hoitoa päihderiippuvuuksiin ja mahdollisiin samanaikaisiin muihin häiriöihin. Hoitovalikoimassamme ovat ajankohtaiset näyttöön perustuvat biologiset ja psykososiaaliset hoidot. Teemme myös tieteellistä tutkimusta.

 

Toimipisteet

Riippuvuuspsykiatrian poliklinikka

Psykiatriakeskuksen Riippuvuuspsykiatrian polikliniklinikka on riippuvuuspsykiatrian avohoidon yksikkö, jossa tehdään erityisosaamista vaativia…

Osasto P6

Psykiatriakeskuksen osasto 6 on riippuvuuspsykiatrian osasto.

Korvaushoitopoliklinikka

Psykiatriakeskuksen Korvaushoitopoliklinikka on HUSin Riippuvuuspsykiatrian avohoidon yksikkö, jossa hoidamme potilaita, joiden korvaushoito vaatii…