Skip to main content

Article Published on 16.9.2021, 10:42

Hammashoitajana suun erikoisalojen parissa

Keywords:
  • suusairaudet
  • hammashoito
  • hoitotyö

Hammashoitajan työ erikoissairaanhoidossa vaatii joustavuutta, innokkuutta oppia uutta ja kykyä kohdata potilas empaattisesti. Samalla se tarjoaa jatkuvat mahdollisuudet kehittymiseen kaikkien suun erikoisalojen parissa.

Hammashoitaja Tarja Niskanen ja Riitta Juola vierekkäin

Tarja Niskasen (vas.) ja Riitta Juolan yhteistyö jatkuu syksyllä entistä tiiviimmin peruskorjatussa Puistosairaalassa.

Hammashoitaja Riitta Juolalla ja Tarja Niskasella on alalta 30 vuoden kokemus. Aikaisemmin Juola ja Niskanen ovat työskennelleet yksityisellä ja kunnallisella puolella. 

“Koen, että erikoissairaanhoitoon siirtyminen oli askel eteenpäin urallani. HUSissa pääsee työskentelemään mielenkiintoisten suun erikoisalojen ja haastavimpien tapauksien parissa”, Juola kertoo. 

Riitta Juola työskentelee Suu- ja leukasairauksien yleisanestesiahammashoidossa, joka vastaa nukutuksessa tapahtuvasta suu- ja hammassairauksien hoidosta hoitohuoneessa ja leikkaussalissa. 

“Nukutuksessa hoidettavalla potilaalla voi olla esimerkiksi hammaslääkäripelko tai hänelle tarvitsee tehdä laajoja toimenpiteitä, kuten monen hampaan poisto. Hoidamme myös niin sanottuja fokuspotilaita, joiden suun tulehdukset tutkitaan ja hoidetaan ennen suuria toimenpiteitä, esimerkiksi ennen syöpähoitoa tai elinsiirtoa.”

Jatkuvat mahdollisuudet kehittymiseen 

Työ suun erikoissairaanhoidossa tarjoaa jatkuvasti mahdollisuuksia kehittymiseen, sillä hammashoitaja pääsee työskentelemään kaikkien suun erikoisalojen parissa. Suusairauksien poliklinikalla työskentelevän Tarja Niskasen työviikko voi sisältää muun muassa paikkaamista ja juurihoitoa, iensairauksien hoitoa, oikomishoitoa ja anestesiaa.

“Tämä on se työn suola: joka päivä oppii uutta jostain suun erikoisalasta. Jos ei osaa, työkavereilta saa aina apua ja asioista otetaan yhdessä selvää. Täällä hammashoitaja saa mahtavan tiimin ympärilleen”, Niskanen kertoo.

Potilaan terveyden edistäjänä 

Hammashoitajan työ vaatii hyvää yhteistyökykyä, joustavuutta ja innokkuutta oppia uutta. Juola ja Niskanen kokevat, että työssä tarvitaan erityisesti kykyä kohdata potilas empaattisesti. Palkitsevinta on potilaan kiitos. 

“Tässä työssä tunnen itseni todella hyödylliseksi potilaiden terveyden edistäjänä. On palkitsevaa nähdä, kun potilaan hoito onnistuu ja terveys alkaa parantua”, Niskanen kertoo. 

Juolan ja Niskasen yhteistyö jatkuu entistä tiiviimpänä, kun suusairauksien poliklinikka, suu- ja leukasairauksien yleisanestesiahammashoito ja suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolinen päivystys muuttavat syksyllä peruskorjatun Puistosairaalan uusiin tiloihin.

 

Katso kaikki avoimet työpaikkamme

Lue lisää uratarinoita

 

Feedback

Did you find what you were looking for?

Thank you for your feedback!

Thank you for your feedback!

Write your feedback on the website here.

Do not enter your personal information here. Please note that we do not respond to feedback sent via this form. Please visit our feedback site to give feedback on matters other than our website.

Write your feedback on the website here.

Do not enter your personal information here. Please note that we do not respond to feedback sent via this form. Please visit our feedback site to give feedback on matters other than our website.