Skip to main content

Article Published on 27.5.2021, 14:32

Vatsakeskuksessa jokainen työntekijä suunnittelee omat työvuoronsa

Keywords:
  • Vatsakeskus
  • uratarina

Vatsakeskuksessa on käytössä toimintalähtöinen ja osaamisperusteinen työvuorosuunnittelu, joka huomio työntekijän elämäntilanteen. Jokainen työntekijä saa suunnitella itse omat työvuoronsa. Työvuorosuunnitteluvaiheessa varmistetaan vielä, että riittävä osaaminen saadaan turvattua.

Vatsakeskus

Osastonhoitaja Johanna Koivu on viihtynyt HUSissa pitkään. Koivu aloitti sairaanhoitajana kantasolusiirtoyksikössä vuonna 2003, jossa sai myösmahdollisuuden kantasolujenkeruutoimintaan sekä suoritti afereesihoitajan pätevyyden.

”Innostuin hoitotiedeopiskeluista, kun HUSin kautta tarjoutui mahdollisuus suorittaa hoitotieteiden perus- ja aineopinnot. Hain yliopistoon opiskelemaan ja valmistuin terveystieteiden maisteriksi 2012”, Koivu kertoo.  

Opiskelujensa jälkeen Koivu siirtyi sairaanhoitajan työstä apulaisosastonhoitajaksi. Kokemusta kertyi kirurgisesta hoitotyöstä sekä lähiesihenkilötehtävistä. Työ apulaisosastonhoitajana maksa- ja maksansiirtokirurgialla oli mielekästä ja vaihtelevaa.  

“Työni kautta sain oppia joka päivä jotain uutta ja pääsin tutustumaan muidenkin erikoisalojen toimintaan. Minulle tarjottiin  pian osastonhoitajan sijaisuutta ja tartuin oitis uuteen työmahdollisuuteen”, Koivu kertaa.   

Koivu työskentelee edelleen Vatsakeskuksessa, mutta on nyt siirtynyt yhteisosastolle M13, johon kuuluu vuodeosasto, varhaisen kotiutuksen -yksikkö sekä kotoa leikkaukseen -toiminta.  

Työ yhteisosastolla on vaihtelevaa ja palkitsevaa. Osastolla palvellaan useita erikoisaloja, siellä on vuodeosastotoimintaa sekä avotoimintaa. Koivun työhön kuuluu henkilöstöhallintoa sekä toiminnan johtamista yhdessä esihenkilötiimin kanssa.  

“Mielekkäimmät asiat työssäni ovat henkilöstöjohtaminen sekä toiminnan kehittäminen. Parasta palautetta on, kun henkilöstö innostuu ja haluaa kehittää itseään ja yksikön toimintaa. Kun työntekijät viihtyvät ja oppivat uutta, kehittyy samalla myös potilashoito”, Koivu sanoo.  

Etenkin hoitoprosessien kehittäminen innostaa Koivua. Kun prosesseja kehitetään, potilaiden hoito on sujuvampaa, työ laadukkaampaa ja potilaita saadaan hoidettua yhä tehokkaammin ja turvallisemmin. 

Potilaspalautteet antavat voimaa vaativaan työhön  

Potilaspalautteet muistuttavat Koivua siitä, miksi hän terveydenhoitoalalle alun perin lähti. Työyhteisön ja kollegoiden tuki kantaa myös pitkälle.  

“Etenkin nyt koronaepidemian aikana on ollut mahtava huomata, miten vahva ammattietiikka ohjaa työyhteisöä tiiviimmäksi myös hyvin haastavissa tilanteissa,” Koivu sanoo. 

 

Katso kaikki avoimet työpaikat

Lue lisää uratarinoita

Feedback

Did you find what you were looking for?

Thank you for your feedback!

Thank you for your feedback!

Write your feedback on the website here.

Do not enter your personal information here. Please note that we do not respond to feedback sent via this form. Please visit our feedback site to give feedback on matters other than our website.

Write your feedback on the website here.

Do not enter your personal information here. Please note that we do not respond to feedback sent via this form. Please visit our feedback site to give feedback on matters other than our website.