Siirry pääsisältöön

Husari

Husari on HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan yhteisölehti.

Huippuesimies Heli Vartiainen HUS Logistiikka taloushallinto

Huippuesimies nostaa esiin tiiminsä osaamisen

Avoin keskustelu ja tiedon jakaminen ovat huippuyksikön vahvuuksia. Myös uusia ideoita kokeillaan rohkeasti.

Lue koko artikkeli

Kotisairaala on mukavampi vaihtoehto potilaalle

Porvoon kotisairaalassa sairaanhoitaja Sonja Varttinen on lähdössä potilaan luo kotikäynnille. Kotisairaalassa pystytään tekemään samoja toimenpiteitä kuin osastollakin.

Lue koko artikkeli

Saippuakuplia ja positiivisia sairaalakokemuksia

Sairaalaklovnit ovat klovnerian ammattilaisia, joiden tehtävänä on luoda lapsille myönteisiä sairaalakokemuksia, antaa psykososiaalista tukea ja lisätä viihtyvyyttä sairaalassa.

Lue koko artikkeli

Psykoosihoidon edelläkävijä

Psykoosipotilaiden vointi kohenee vapaamuotoisissa ryhmätapaamisissa, joissa ei puhuta sairaudesta. Sairaalajaksot vähenevät myös etäyhteyksien avulla.

Lue koko artikkeli

Uudet moduulihuoneet tuhoavat epäpuhtauksia

Espoon sairaalan synnytysosastolle tuotiin toukokuussa neljä innovatiivista moduulihuonetta. Niiden tekniikka tuhoaa ilman ja kosketuspintojen epäpuhtauksia, viruksia ja bakteereja.

Lue koko artikkeli

Potilas jalkeille mahdollisimman nopeasti

Jorvissa potilaat koitetaan saada liikkeelle mahdollisimman pian paksusuolileikkauksen jälkeen. Taustalla on ERAS-ohjelma, jota voi hyödyntää muissakin suurissa leikkauksissa.

Lue koko artikkeli

Kolumni: Sote-uudistus uhka yhdenvertaisille palveluille

Lue koko kolumni

Syöpäkasvainten tuorenäytekeräys käynnistyy

HUS Diagnostiikkakeskus aloittaa lokakuussa syöpäkasvainten tuorenäytekeräyksen. Tuorenäytteitä käytetään tutkimuksen lisäksi uusien kohdennettujen lääkehoitojen kehittämisessä.

Lue koko artikkeli

Älä heitä hukkaan!

Ekologiset valinnat ovat hyväksi ympäristölle ja tuovat taloudellista säästöä. Tämä tiedetään Leikkaussalit, teho- ja kivunhoidon tulosyksikössä (ATeK), jonka syksyllä lanseeraama Ekologinen ATeK -kampanja keskittyy tarvikehukan v

Lue koko artikkeli

Influenssarokote erityisen tärkeä koronavirusepidemian aikana

Influenssarokotukset ovat tärkeä osa HUSin potilasturvallisuustyötä. Viime vuosina yli 95 prosenttia henkilökunnasta on ottanut rokotteen. Ottamalla rokotteen suojaat potilaasi, itsesi ja läheisesi.

Lue koko artikkeli