Sairaalamuseo

​Vuonna 1973 perustettu sairaalamuseo toimii sinisessä puutalossa Kellokosken sairaalan pihalla. Museossa voi tutustua erilaisten hoitomuotojen historiaan, sairaalan toimintaan sotavuosina sekä sairaalassa vaikuttaneiden potilaiden ja henkilökunnan elämään. Esillä on potilaiden terapiatöinä tekemiä esineitä ja taideteoksia sekä sairaalan vanhaa esineistöä. Niistä esimerkkeinä sähkösokkilaite, lobotomialeikkausvälineet, pakkopaita ja hammaslääkärin välineistöä. Lisäksi on vanhoja alumiinisia astioita, huonekaluja, vaatteita, kirjallisia dokumentteja sekä sairaalan vanhoja Paavo Tynellin suunnittelemia Art Deco-valaisimia.
 
Kesäisin museovierailun yhteydessä voi tutustua myös sairaala-alueella olevaan kulttuuripolkuun, jossa nähtävyytenä on mm. sairaalan vanhakappeli, prinsessa patsas ja ylihoitaja Anna Packalénin patsas ja sen ympärille rakennettu arporetum.
 
Sopimuksen mukaan avoinna olevan museon toiminnasta vastaa museotyöryhmä. Vierailutiedusteluihin vastaa Timo Laaksonen p. 040 5799643 tai sähköpostitse timo.laaksonen@hus.fi  


Museon yhteydessä toimiva Puoti-myymälä on toistaiseksi suljettu.

 Kellokosken_sairaalamuseo.JPG