Syöpätautien klinikka

Haartmaninkatu 4, Helsinki
PL 180, 00029 HUS 
 
Aulapalvelut 09 471 73197

Sairaala-alueen kartta

Kahvio sijaitsee pääaulassa sisäänkäynnin vieressä.
 
HYKS Syöpäkeskus vastaa syövän onkologisesta (muu kuin leikkaushoito) hoidosta koko HUS-alueella. Helsingin ja Uudenmaan lisäksi klinikalla hoidetaan myös muualta Suomesta saapuvia, erikoisosaamista vaativia potilaita. Tutkimukset, hoitosuunnitelmat sekä sädehoito toteutetaan pääosin Meilahden klinikalla, leikkaushoidot puolestaan eri kirurgian yksiköissä.
HYKS on ainoa suomalainen syöpäsairaala eurooppalaisessa syöpäsairaaloiden ja syöpäkeskuksien organisaatiossa (OECI, Organization of European Cancer Institutes). HYKS on ollut organisaation jäsen vuodesta 2009. 
 
Syöpätautien klinikalla hoidetaan noin 13 000 potilasta vuosittain. Henkilökuntaa klinikalla on noin 240, joista syöpätautien erikoislääkäreitä ja erikoistuvia lääkäreitä on yli 50. Päivittäin n. 500 potilasta saa syövän hoitoa poliklinikoilla, vuodeosastoilla ja sädehoito-osastolla. Näiden osastojen lisäksi klinikalla toimii laboratorio, HUS röntgenin kuvantamisyksikkö, tutkimusyksikkö sekä psykososiaalinen yksikkö. Klinikka toteuttaa kaiken sädehoidon sekä lähes 90 prosenttia solunsalpaaja- eli sytostaattihoidoista HUS-alueella.
 
 
Vasen palsta
Oikea palsta
:


. .
 
 

 Lue lisää syöpätaudeista

 
 

 Potilastyytyväisyys elokuu 2017

 

Kokonaisarvio hoitojaksosta: 4,88/5,0

Suositusindeksi 98/100


Anna palautetta

Etsi sairauteen liittyvää tietoa Terveyskirjastosta