Naistentautien poliklinikka

Lohjan sairaala
Sairaalatie 8
08200 LOHJA

Ajanvaraus 019 380 1640, ti ja to klo 12 - 13
Soittoaika hoitajalle 019 380 1213 ma - to klo 7.45 - 8.30

Toimenpidepoliklinikan hoitajan soittoaika 019 380 1920 ti, ke, to klo 8.00 - 8.30

Faksi 019 380 1982

Naistentautien poliklinikka toimii arkisin klo 8 - 15.

Naistentautien poliklinikka on lähetepoliklinikka. Avohoidon lääkärin tekemän lähetteen perusteella potilaalle lähetetään aika kirjeitse. Poliklinikalla gynekologi ja hoitaja toimivat kahdessa vierekkäisessä huoneessa työpareina.

Tavallisimpia poliklinikalle tulon syitä ovat gynekologiset vuotohäiriöt, niiden syiden selvittely ja hoito. Myomat, polyypit ja munasarjakystat ovat usein löydöksiä tai lähettämisen syitä. Raskauden keskeytykset ja sterilisaatiot ovat myös tavallisia käyntien syitä.

Vuotohäiriöitä voimme tutkia suoraan kohdun tähystyksellä myös polikliinisesti. Tarvittaessa voimme myös hoitaa polyypit polikliinisen hysteroskopian avulla yhdellä käynnillä.

Tiloissa toimii myös erikoispoliklinikoita. Infertiliteettipoliklinikalla tehdään lapsettomuuden perustutkimuksia. Ensi- ja yhteenvetokäynneille tullaan yhdessä partnerin kanssa. Tuolloin käydään läpi tutkimusten kulku ja tulokset pariskunnan kanssa.

Urogynekologisella poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan virtsankarkailun syitä. Viikoittain on polikliininen vastaanotto, ja samoin viikoittain tehdään urodynaamisia mittauksia parhaan hoidon täsmäämiseksi potilaalle.

Kohdunkaulakanavan solumuutoksia tutkitaan ja hoidetaan kahdesti viikossa. Papa-muutosten vuoksi tehdyissä kolposkopiatutkimuksissa tutkimme mikroskoopin avulla tarkemmin kohdunsuuta ja otamme näytteitä. Näiden mukaan hoidamme ja tarvittaessa teemme sähkösilmukkahoitoja (loop) tutkimusten perusteella.