Unipoliklinikka

Käyntiosoite
​Iho- ja allergiasairaala
Unipoliklinikka
Meilahdentie 2, 4. krs, Helsinki

Postiosoite
PL 160, 00029 HUS

Yhteydenotot
Ajanvaraus: Osastonsihteeri 09 471 86381 arkipäivisin klo 9.00 - 11.00
Laitehoitoa koskevat kysymykset: hoitaja puh. 09 471 86382,
soittoaika potilaille ma-to klo 12.30-13.30
 
Unipoliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan aikuisten uniapneaa (helsinkiläiset potilaat) sekä tutkitaan muita unenaikaisia hengityshäiriöitä. Uniapneaa epäiltäessä perustutkimukset tulee tehdä ensin perusterveydenhuollossa (terveyskeskus tai yksityissektori), ja jos siellä todetaan hoitoa edellyttävä uniapnea tai lisäselvitykset ovat tarpeellisia, tehdään lähete Unipoliklinikalle. Kts myös uniapnean hoitoketju. 

Tavanomaiset potilasryhmät ovat vähintään keskivaikeaa uniapneaa sairastavat, joille harkitaan ylipaine (CPAP) -laitehoidon aloitusta. Erityisen vaativan ryhmän muodostavat päiväväsymyksestä kärsivät ja ammattinsa vuoksi erityisasemassa olevat potilaat.

Unipoliklinikalla tehdään diagnostisina selvityksinä suppeampia unirekisteröintejä sekä sairaalassa että kotona ja lisäksi laajempia unirekisteröintejä sekä sairaalassa että kotona. Unilaboratorio sijaitsee 1.8.2017 lähtien Kolmiosairaalassa Sydän- ja keuhkokeskuksessa, osastolla 6B. Unilaboratorion avulla on mahdollista usealla eri tavalla seurata ja rekisteröidä potilaan unta ja nukkumista ja  mahdollistaa vaikeidenkin unihäiriöiden diagnostiikan.