Siirry pääsisältöön

Naistentautien ja synnytysten vuodeosasto, Hyvinkään sairaala

Asiasanat:
  • naistentaudit
  • synnytykset
  • raskaus

Hyvinkään sairaalan naistentautien ja synnytysten vuodeosastolla hoidamme naistentautien potilaita, raskaana olevia ja synnyttäneitä perheitä.

Naistentautien ja synnytysten vuodeosastolla on 24 potilaspaikkaa, jossa hoidamme naistentautien potilaita, raskaana olevia ja synnyttäneitä perheitä. Pieni ja kodikas osastomme tarjoaa lämpimän ja rauhallisen paikan synnytyksen jälkeiselle ajalle, vastasyntyneeseen tutustumiselle sekä naistentautien potilaille. Osastollamme työskentelee kätilöiden lisäksi myös sairaanhoitajia ja lastenhoitajia.

Viihtyisällä lapsivuodeosastollamme huoneet ovat pääsääntöisesti yhden hengen huoneita, jotka pystymme muuntamaan perhehuoneiksi. Perhehuoneessa sekä äidiltä että tukihenkilöltä laskutetaan hoitovuorokauden hinta. Naistentautien potilaiden ja raskaana olevien hoito on keskitetty toiseen kerrokseen.

Noudatamme toiminnassamme WHO:n ja Unicefin vauvamyönteisyysohjelmaa. Sairaalamme sai vauvamyönteisyyssertifikaatin vuonna 2015.

Haluamme panostaa erityisesti imetyksen onnistumiseen. Sairaalassamme on käytössä VVM (Vanhemmat Vahvasti Mukaan) -toimintamalli. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että emme halua erottaa vastasyntynyttä ja vanhempia toisistaan.

Jos vauva joutuu lastenosastolle, hoidamme perhettä Couplet Care -hoitomallin mukaan, eli vauvaa ja vanhempaa ei eroteta toisistaan, vaikka vauva olisi lastenosastolla. Tällöin hyvänvointinen äiti siirtyy vauvan kanssa lastenosastolle ja toteutamme äidin synnytyksen jälkeisen hoidon lastenosastolla. Jos äidin tilanne vaatii kuitenkin hetken hoitoa lapsivuodeosastolla esimerkiksi leikkauksen jälkeen, voi toinen vanhempi olla ympärivuorokautisesti vauvan luona lastenosastolla.

Synnyttäjät ovat osastollamme keskimäärin kaksi vuorokautta. Sektiosynnytys saattaa hiukan pidentää sairaalahoitoa. Uudelleensynnyttäjänä voit halutessasi kotiutua lyhytjälkihoitoisesti 6–24 tuntia synnytyksestä. Tällöin sovitaan seurantakäynti sairaalaan 3–5 vuorokauden päähän.

Kaikilla synnyttäjillä on mahdollisuus kotiutua varhaisesti 24–36 tuntia synnytyksestä. Sekä polikliinisesti että varhain kotiutujilla täytyy kuitenkin täyttyä tietyt edellytykset vauvan ja äidin osalta, jotta kotiutus nopeutetusti on turvallista. Esteitä nopealle kotiutumiselle ovat mm. vauvan sokeriseuranta, infektioseuranta, äidin runsaampi vuoto tai imetysongelma. Lastenlääkäri tarkastaa vauvan aina ennen kotiutumista.

Synnytyksen jälkeiseen toipumiseen saat vinkkejä mm. fysioterapeuttien vetämästä synnyttäneiden ryhmästä, joka kokoontuu joka arkipäivä. Ryhmän lisäksi sinun on mahdollisuus liittyä kuntoutuminen synnytyksen jälkeen digihoitopolulle, johon saat liittymisohjeet lapsivuodeosastolta.

Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.