Kymenlaakson laboratoriopalvelut​

Carean laboratoriopalvelut on yhdistynyt HUSLABiin 1.1.2017. Laboratoriopalveluiden toiminta jatkuu ennallaan eikä muutos vaikuta potilaiden hoitoon. 1.1.2018 Carean laboratoriopalveluiden nimi muuttui Kymenlaakson laboratoriopalveluiksi.

Kymenlaakson laboratoriopalvelut käyttää tällä hetkellä Kaakkois-Suomen alueen laboratoriotietojärjestelmää, joka on eri järjestelmä kuin HUS:n alueella. Tietojärjestelmien yhdistäminen on tarkoitus toteuttaa maalis-huhtikuussa 2018.

Potilasohjeemme löytyvät Carean internet-sivulta tästä.

Voit asioida missä tahansa Kymenlaakson alueen näytteenottopaikoista. 
Kymenlaakson näytteenottopaikat ja aukioloajat tästä. ​

Laboratoriokokeissa käyntiin tarvitaan voimassa olevat laboratoriopyynnöt/ lähete. Tarkemmat valmistautumisohjeet sekä tutkimusten vastaukset saat hoitoyksiköstäsi.

Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden näytteenottoihin on aina varattava aika. Haminan näytteenottoon on myös mahdollista varata aika.

Rasitustutkimusten näytteenotosta on tarkemmin tietoa Näytteenottopaikat ja aukioloajat tiedotteessa linkki yllä.

Mikäli tutkimukset eivät edellytä paastoa, näytteenotossa voi käydä myös iltapäivällä näytteenottopaikan aukioloaikojen mukaisesti.​

Mikäli asioit muissa kuin Kymenlaakson alueen laboratorioissa ota mukaasi paperilähete, sillä Kymenlaakson sähköisetlähetteet eivät vielä näy HUSLABin muissa toimipisteissä. ​​