Erikoistumiskoulutus

Jussi ja Sini_ammatillinen jatko.jpg

Tule erikoistumaan Meilahteen

Sinustako Meilahden kampuksen kasvatti? Muodostamme yhdessä Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kanssa Suomen suurimman erikoislääkäreitä kouluttavan yhteisön. Meiltä HUSista valmistuu yli 40 % Suomen erikoislääkäreistä. 

Valtakunnan suurimpana yliopistosairaalana hoidamme päivittäin vaativaa hoitoa tarvitsevia potilaita. HUSissa pääset kasvamaan huippuosaajaksi sillä erikoisalalla, jonka tunnet omaksesi. Sairaaloissamme annettava opetustarjonta kattaa kaikki lääketieteen 50 erikoisalaa. Sairaaloidemme nelisensataa dosenttia ja yli tuhat tohtorin tutkinnon suorittanutta erikoislääkäriä ohjaavat erikoistuvia kollegoitaan käytännön työssä.

Erikoistumiskoulutukseen voit hakeutua sen jälkeen, kun olet valmistunut ja kun sinut on laillistettu lääkäriksi tai hammaslääkäriksi. Erikoistumiskoulutuksen aikana työskentelet sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja muissa terveydenhuollon yksiköissä. 

Uudistukset erikoislääkärien koulutuksessa


Uudet erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen opiskelijavalintaperusteet ja -menettely astuivat voimaan 2019. Koulutukseen valitaan alkupisteiden (työkokemus, tieteelliset ansiot), strukturoidun haastattelun ja koejakson perusteella. Valintamenettelyn läpäisy ei kuitenkaan vielä takaa koulutuspaikkaa, vaan lääkärien koulutusvirkoihin otettavista tekee päätöksen HUSin viranhaltija. 

Katso tärkeät tiedot opinto-oikeuden hakemisesta, erikoisalojen tutkintovaatimukset, lokikirjat ja koulutuspaikat Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan verkkosivuilta ja opinto-oppaista.

Jatkokoulutus erikoistumisen jälkeen


Erikoislääkärin lisäkoulutusohjelmaan voit ilmoittautua erikoislääkäritutkinnon suorittamisen jälkeen. Lisäkoulutusohjelma ei ole tutkintoon johtavaa koulutusta.
Tieteellisenä jatkokoulutuksena voi suorittaa filosofian lisensiaatin, filosofian tohtorin, lääketieteen tohtorin ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinnon. Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan sivuilta löydät tietoa jatko-opinto-oikeuden hakemisesta, tutkintovaatimuksista ja opetustarjonnasta. Lääketieteellisen tiedekunnan opinto-oppaista löydät keskeiset määräykset sekä koulutusohjelmien opetussuunnitelmat.

​​​​​​​​
 

 Koulutuksen vastuuhenkilöt

 
 

 Erikoistuvien ohjaus

 
 

 Tapahtumat

 
erikoistuvien orientaatiopäivä300.png
Erikoistuvien orientaatioiltapäivän esitykset  | 23.1.2020
 

 Palautekyselyt

 
 

 Tietoa HUSissa annettavista koulutuksista erikoisaloittain

 
 

 Tietoa opinnoista Helsingin yliopiston sivuilla