Eettiset toimikunnat

 
 
 
Monialainen eettinen toimikunta tarkoittaa lausunnon hakijalle sitä, että hakemuksen voi jättää mille tahansa eettiselle toimikunnalle I–IV tutkimuksen alasta riippumatta.
 
Uudistuksen jälkeen kaikki eettiset toimikunnat käsittelevät myös lääketieteellisiä hätätilatutkimuksia ja erityisryhmille kuten lapsille tehtäviä tutkimuksia. Myös tutkimukset, joihin liittyy biopankkilaki, kudossäädökset ja kliinisiä laitetutkimuksia koskevat määräykset voidaan käsitellä missä tahansa eettisessä toimikunnassa I - IV. Poikkeuksena HUS:ssa NIH-rahoituksella tehtäviin tutkimuksiin eettisen lausunnon antaa toimikunta III.
 
Hakemuksille ei ole enää määräpäivää, vaan eettiset toimikunnat ottavat hakemuksia vastaan jatkuvasti. Jätetty lausuntohakemus tulee toimikunnan käsittelyyn noin kahden viikon kuluessa siihen toimikuntaan, joka pitää vuorollaan kokousta. Lue lisää…
 
Ennen kuin kliinisen tutkimuksen voi aloittaa, on sillä oltava eettisen toimikunnan puoltava lausunto.
 
Tutkimusilmoitus

Kaikista kliinisistä lääketutkimuksista on tehtävä ennakkoilmoitus TUKIJAlle, joka on valtakunnallinen lääketieteellinen tutkimuseettinen toimikunta. TUKIJA päättää, siirtääkö se hakemuksen käsittelyn alueelliselle eettiselle toimikunnalle vai ottaako se hakemuksen omaan käsittelyynsä. Lausuntohakemuksen käsittely alueellisessa eettisessä toimikunnassa alkaa vasta tämän päätöksen jälkeen.
 
Yhteystiedot:
Toimikuntasihteeri p. 050 428 7386 (ensisijaisesti toimikunta I:n asiat)
Toimikuntasihteeri p. 050 427 9680 (ensisijaisesti toimikunta II:n asiat)
Toimikuntasihteeri p. 050 427 9995 (ensisijaisesti toimikunta III:n asiat)
Toimikuntasihteeri p. 050 427 9493 (ensisijaisesti toimikunta IV:n asiat)
Toimikuntasihteeri p. 050 428 6400
 
Suunnittelija p. 040 574 1845 
 
Eettiset toimikunnat.jpg
Lausunto eettiselle tmklle.jpg
kokousajat_jäsenet.jpg
jäsenille.jpg
ajankohtaista.jpg