Biomag

BioMag-laboratorio
 
BioMag-laboratorio on huipputason laitteistolla varusteltu toimintaympäristö lääketieteelliselle, tekniselle ja psykologiselle tutkimukselle. Laboratorio löytyy Meilahden sairaalan päärakennuksesta. BioMagissa tehdään läheistä yhteistyötä teknologioita kehittävien yritysten kanssa.
 
BioMagin tilat ovat tutkijoiden käytössä
 
BioMag on HUSi​n, Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston omistama tutkimuslaboratorio, joka hallinnollisesti kuuluu HUS-kuvantamisen KNF-vastuualueeseen. BioMag-laboratorio on omistajaorganisaatioiden tutkimusryhmien käytettävissä ilman tutkijoiden suoria käyttömaksuja.
 
Mitä BioMagissa tapahtuu?
 
BioMag-laboratoriossa tutkitaan aivoja ja sydäntä mittaamalla niiden synnyttämiä magneettikenttiä. Aivojen magneettikenttien mittaamista kutsutaan magnetoenkefalografiaksi (MEG) ja sydämen magneettikenttien mittaamista vastaavasti magnetokardiografiaksi (MCG). Transkraniaalinen magneettistimulaatio (TMS) on MEG:lle käänteinen: aivoja stimuloidaan kallon läpi magneettikentillä.
 
Laboratoriossa tehtävä tutkimustyö kohdistuu bioelektromagnetismin kliinisiin sovelluksiin. Laitteilla tutkitaan esimerkiksi pienikokoisia keskosia ja vastasyntyneitä sekä aivohalvauspotilaita, joiden aivotoimintaa on rekisteröity vuorokausi oireiden alun jälkeen.
 
Laboratoriossa kehitetään muun muassa epilepsiakohtausten aikaisia videoituja MEG-tutkimuksia ja toiminnallisten aivoalueiden navigoitua TMS:aa neurokirurgista leikkaussuunnittelua varten ja ääreishermostimulaatioon yhdistettyä navigoitua TMS:aa selkäydinvammapotilaiden kuntoutukseen.
 
Yhteydenotto 
 
Hanna Renvall (hanna.renvall(at)hus.fi)
BioMag Laboratory, HUS Medical Imaging Center, Helsinki University Central Hospital
P.O. Box 340, FI-00029 HUS, FINLAND
(Visiting address: Haartmaninkatu 4, P-floor, 00290 HELSINKI)
Tel. +358 9 471 72096