Luo ORCID-tunnukset

ORCID-tunnukset tutkimustyötä tekeville
Luotettava tutkijoiden identifiointi edellyttää jonkinlaista tunnistejärjestelmää. ORCID on avoin, voittoa tavoittelematon yhteisö, joka ylläpitää rekisteriä tutkijoiden identifioimiseksi ja heidän tieteellisen tuotantonsa yhdistämiseksi heihin. CSC suosittelee ORCIDia kansalliseksi tutkijatunnisteeksi. ORCIDia edellytetään jo usean tieteellisen lehden julkaisuprosessissa ja sen avulla on mahdollista tehdä tiedonhakuja esim. Scopus- ja Web of Science -tietokannoissa.
Luo omat ORCID-tunnukset
 
Jotta kaikki HUS:n julkaisut saadaan uusiin vertailuihin, jokaisen tutkijan tulisi luoda ORCID-tunnus, jos sitä ei jo ole (http://orcid.org/). Kaikki erikoislääkärit ovat jo Terkko Factor -listalla (https://www.terkko.helsinki.fi/scholarchart/).
 
1. Mene osoitteeseen (http://orcid.org/) ja luo ORCID-tunnus. Kun tunnus on luotu, saat siitä sähköpostin otsikolla "[ORCID] Reminder to verify your email address". Avaa sähköposti ja klikkaa viestin ensimmäistä linkkiä. Tämän jälkeen tunnuksesi on aktivoitu.
 
2. Aktivoimisen jälkeen ilmoita tunnistenumero sähköpostilla Jukka Englundille (jukka.englund(a)helsinki.fi).
 
3. Jos sinulla jo on ORCID-tunniste, niin ilmoita tunniste sähköpostilla Jukka Englundille (jukka.englund(a)helsinki.fi).
 
ORCID@AMCH in English:http://terkko.helsinki.fi/orcidamch
​​​