EU-rahoitus

 

Horizon2020

 
Horizon2020 tai Horisontti2020 (H2020) on EU:n tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelma, joka rahoittaa tutkimus- ja innovaatiohankkeita vuosina 2014 - 2020 yhteensä lähes 80 miljardilla eurolla.
 
Ohjelma rakentuu kolmesta pilarista, joissa on rahoitusmahdollisuuksia sekä kansainvälisille konsortioille että yksittäisille tutkijoille. Ohjelmasta voi hakea rahoitusta myös esimerkiksi Yliopistosairaaloiden infrastruktuuria ja verkostoyhteistyötä tukeviin aloitteisiin.
 
Syksyn 2019 ja vuoden 2020 hakuohjelmat saat pyytämällä: suzan.ikavalko@hus.fi, 050-5834292
 
HUOM! EU Horisontti2020 -hakemusten tekoon löytyy ohjeita ja esimerkkejä lyhyinä videoina. Katso erityisesti kohta Horisontin hakupalat.
 
Tässä linkki videoihin.
 
 
European Research Council ERC (Euroopan tiedeneuvosto)

ERC on Euroopan Unionin hallinnoima tieteen rahoitusorganisaatio.Tiedeneuvosto pyrkii vahvistamaan eurooppalaista tutkimusta rahoittamalla parhaita tutkijoita ja tutkimusprojekteja pitkäaikaisilla rahoituksilla.

ERC-rahoitus sisältyy H2020-ohjelman ensimmäiseen pilariin. Lue lisää.

Marie Sklodowska-Curie Actions
 
MSCA on Euroopan Unionin / Euroopan Komission perustama apurahaohjelma.
Se myöntää apurahoja monitieteiseen tutkimukseen ja tukee tutkijoiden välistä kansainvälisistä yhteistyötä Euroopassa ja koko maailmassa.
 
Marie Sklodowska-Curie -rahoitus sisältyy niin ikään H2020-ohjelman ensimmäiseen pilariin. 
Lue lisää.

 

IMI Innovative Medicines Initiative on Euroopan Unionin kumppanuusohjelma, joka rahoittaa lääketieteellistä tutkimusta ja innovointia. Lue lisää.

 Ohjelmassa on aukeamassa uusia hakuja 26.6.2019.

 
 
 
Future (indicative) calls