Siirry pääsisältöön

Ympäristövastuu

Ympäristövastuu ulottuu koko toimintaamme. Ympäristöasioista huolehtiminen on osa vastuutamme potilaista, henkilökunnasta ja meitä ympäröivästä yhteiskunnasta. Suurena toimijana tunnistamme sen, että ympäristöteoillamme on suuri vaikutus.

HUS Ympäristövastuu, nainen ulkoilee koiran kanssa, kuvituskuva

Päivittäisessä työssä vaikutamme ympäristöön esimerkiksi jätteiden lajittelulla ja energiansäästöllä, vastuullisilla tuote- ja palveluhankinnoilla, tilojen ja toimintaprosessien tehostamisella, rakentamalla yhä ympäristöystävällisemmin, hankkimalla vähäpäästöistä energiaa ja polttoainetta, sekä tukemalla henkilöstön vastuullista liikkumista.

Päivittäistä ympäristötyötämme vuosina 2021–2024 ohjaa ympäristöohjelmamme ja siitä johdettu laaja toimenpidelistauksemme. Tavoitteemme on, että HUS on hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi laadimme vuonna 2022 ilmastotiekartan ensimmäisenä yliopistosairaalana Suomessa.

Vastuullisuusohjelmamme vuosille 2021–2022 sisältää seuraavat konkreettiset toimenpiteet, joilla edistämme ympäristövastuuta.

Etävastaanottojen määrän lisääminen

Tavoitteenamme on, että pilottiyksiköissä etävastaanottojen määrä on vähintään 25 prosenttia kaikista vastaanotoista.

Ympäristöystävällisen työmatkaliikkumisen edistäminen

Kannustamme erilaisin keinoin ympäristöystävälliseen työmatkaliikkumiseen sekä varmistamme, että polkupyöriä on mahdollista pysäköidä Meilahden kampuksella vuoden ympäri.

Ruokahävikin vähentäminen 

Tavoitteenamme on vähentää ruokahävikin määrää sekä henkilöstö- että potilasruokailussa 30 % vuosien 2021-2022 aikana. Keinoina tähän ovat esimerkiksi potilaan valintamahdollisuuksien lisääminen ateriavaihtoehdoissa, hävikkiruoan mittaaminen lounasravintoloissa sekä HUS Asvian henkilöstölle suunnattu koulutus siitä, kuinka hävikkiä voi vähentää.

Hiilineutraaliuden tiekartta

Tavoittelemme hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä sekä vähähiilisyyttä hankinnoissa ja rakentamisessa. Vuonna 2022 laaditussa ilmastotiekartassa kuvaamme keinot, joilla etenemme kohti tavoitettamme.

Osana tiekarttaa toteutamme energiatehokkuussopimuskauden 2017–2025 tavoitteita, rakennamme ja peruskorjaamme energiatehokkaasti ja resurssiviisaasti, lisäämme oman uusiutuvan energian tuotantoa sekä hankimme vähähiilistä energiaa.

Vastuullisuustyöstämme voit lukea myös vuosikertomuksestamme.


Palaute

Löysitkö etsimäsi?

Kiitos palautteesta!

Kiitos palautteestasi!

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.

Kirjoita tähän verkkosivustoa koskeva palautteesi.

Ethän kirjoita tähän henkilökohtaisia tietojasi. Huomioithan, että emme vastaa tämän lomakkeen kautta jätettyihin palautteisiin. Muuta kuin verkkosivustoa koskevaa palautetta voit antaa palautesivullamme.