Siirry pääsisältöön

Siltasairaala

Rakennamme Meilahden sairaala-alueelle Siltasairaalan, joka on HUSin historian suurin rakennushanke.

havainnekuva Siltasairaalasta

Siltasairaala korvaa Töölön sairaalan sekä osan Syöpätautien klinikasta. Liitämme uuden sairaalarakennuksen sekä toiminnaltaan että tiloiltaan Tornisairaalaan ja Kolmiosairaalaan sekä Syöpätautien klinikan edelleen käyttöön jääviin osiin. Näistä muodostuu yhtenäinen toiminnallinen kokonaisuus. 

Rakennustyöt valmistuivat kesällä 2022  

Vuonna 2018 käynnistynyt rakennushanke eteni aikataulussa ja valmistui kesällä 2022. Käynnissä on tilojen lopullinen varustelu kaluste- ja laiteasennuksineen. Loppuvuoden aikana henkilökuntamme tutustuu ja kouluttautuu uusissa tiloissa sekä valmistautuu toiminnan käynnistämiseen.

Rakennushankkeemme toteutusmuotona oli yhteistoiminnallinen projektinjohtourakka tavoitebudjetilla. Siinä asetimme pääurakoitsijalle laadulliset tavoitteet sekä aikataulu- ja kustannustavoitteen. Toteutusmuoto mahdollisti samanaikaisen suunnittelun ja rakentamisen, mihin tiivis rakentamisaikataulumme perustui. Olemme lisäksi rakentaneet sairaalaa lohkoittain, mikä on mahdollistanut laite- ja kalusteasennusten aloittamisen jo ennen koko rakennuksen valmistumista.

Olemme käyttäneet hankkeessa tehokasta Big room -työskentelytapaa, joka yhdistää suunnittelijat, tilaajan, tilojen käyttäjät ja hankkeen urakoitsijat säännöllisesti saman pöydän ääreen.

Ensimmäiset potilaat otamme vastaan vuonna 2023

Vuoden 2023 tammikuussa Siltasairaalaan muuttaa suurin osa Töölön sairaalan nykyisistä toiminnoistamme, muun muassa ortopedia, traumatologia ja neurokirurgia sekä valtaosa nykyisen Syöpätautien klinikan toiminnoista. Jo aiemmin vuonna 2021 osa Töölön sairaalan toiminnasta siirtyi Meilahden kampukselle, kun Puistosairaalan (entisen Lastenklinikan) peruskorjauksen ensimmäisen vaihe valmistui.

Siltasairaalassa tulee toimimaan päivystys, leikkausosasto, teho-osastot, poliklinikat, päiväsairaala ja vuodeosastot. Uuteen sairaalaamme tulee myös opetus- ja luentotiloja sekä ravintola, kahvila ja liiketiloja. Ensimmäiset potilaat otamme vastaan tammikuun 2023 muuttojen jälkeen.

Töölön ja Meilahden sairaalakampusten yhdistyminen on iso muutos henkilökunnallemme. Olemme perustaneet laajan muutosorganisaation tätä muutosta suunnittelemaan, johtamaan ja vastaamaan toimintojen yhdistymisestä. Toimintakulttuurien yhdistämisen lisäksi kehitämme uudenlaisia hoitoprosesseja ja suunnittelemme koko sairaalan toiminnallisuutta.

 

TIETOA RAKENNUSHANKKEESTA

 • Sijainti: Helsinki, Meilahti
 • Rakentamisaika: 2018–2022 
 • Sairaalan toiminta alkaa: 2023 
 • Omistaja: HUS 
 • Rakennuttaja: HUS Kiinteistöt Oy 
 • Pääurakoitsija: SRV 
 • Työmaasivut
 • Pääsuunnittelija: työyhteenliittymä Team Integrated, johon kuuluu neljä arkkitehtitoimistoa: AW2-Arkkitehdit Oy, Brunet Saunier Architectures S.A, Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy ja Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik OY 
 • Laajuus: 69 920 brm² 
 • Kustannusarvio: 295 M€ 
   

Siirry Siltasairaalan sivulle 

 

Feedback

Löysitkö etsimäsi?