Siirry pääsisältöön

Ammattilaiselle

Koulutus Radisson Blu Royal, Runeberginkatu, 2

Ravitsemus geriatrisen potilaan hoidossa – kliinisen ravitsemushoidon valtakunnallinen seminaari 2022

Asiasanat:
  • ravitsemusterapia
  • koulutus
  • täydennyskoulutus

Seminaari lääkäreille, sairaanhoitajille, ravitsemusterapeuteille ja muille asiasta kiinnostuneille terveydenhuollon ammattilaisille.

Iäkäs nainen ja mies syömässä

Tapahtuman tiedot

Paikka

Radisson Blu Royal
Runeberginkatu 2
Helsinki

Aika

Ilmoittautuminen päättyy

Lisätiedot: @email

HUSin henkilöstö ilmoittautuu Harppi Oppimisen kautta.

HUSin henkilöstö 55€/hlö
Muut 70€ + alv/hlö
Opiskelijat 55€ + alv/hlö (kiintiö 20 hlö)

Ilmoittautuminen (muu kuin HUSin henkilöstö) (opens in new window, links to another website)

HUSin ravitsemushoidon asiantuntijaryhmä järjestää syksyllä 2022 kliinisen ravitsemushoidon valtakunnallisen seminaarin. Seminaaripäivän teema on ravitsemus geriatrisen potilaan hoidossa. 

Monipuolinen seminaari tarjoaa käytännönläheisiä puheenvuoroja ikääntyneiden ravitsemushoidon toteutuksesta ja erityistilanteiden huomioimisesta, onnistuneiden pilottien ja hankkeiden esittelyä sekä tuoretta tutkimustietoa geriatrian alalta. 

Lääkärit, hoitajat, ravitsemusterapeutit ja muut aiheesta kiinnostuneet terveydenhuollon ammattilaiset ovat tervetulleita osallistumaan seminaariin.

Keynote

  • Professori Timo Strandberg, Gerastenia-oireyhtymä
  • FT, dosentti Irma Nykänen, Ravitsemuskuntoutus ja työkalut kotikäynneille
  • Professori Kirsi Pietiläinen, Lihavuuden hoito

Ohjelma

-

Tilaisuuden avaus ja johdanto tilaisuuteen

Tuoreesta tutkimuksesta käytäntöön

-

Gerastenia-oireyhtymä

Professori Timo Strandberg , HY/HUS

-

Miten ikääntyneen kirurgisen potilaan ravitsemus huomioidaan

Professori Hannu Kokki, UEF 

-

Ravitsemuskuntoutus ja työkalut kotikäynneille

Dosentti Irma Nykänen, UEF

-

Lounastauko

Yhteistyökumppaneiden puheenvuorot

Ruokailun tehostaminen akuuttisairaanhoidossa ja kotiympäristössä 

-

Hoitotyön näkökulma akuuttiosastolla

Osastonhoitaja Emmi Räsänen, HUS

-

Ruokapalvelut

Erikoissuunnittelija Heini Oksala ja ravitsemusterapeutti Laura Karhu, HUS

-

Muistikuntoutujaa osallistava ruokailun tukeminen - toimintaterapian keinoin

Toimintaterapeutti, taideterapeutti, opettaja Anneli Willman

-

Virkeät Ikämiehet – yhdessä tekeminen tuo hyvinvointia korona-arkeenkin

Ravitsemusterapeutti Aapeli Lahtinen ja fysioterapeutti Irina Kukkamäki, Nääsville ry

-

Tauko

Erityistilanteita ravitsemushoidossa 

-

Iäkäs munuaispotilas

Ravitsemusterapeutti Anne Antikainen, KYS

-

Lihavuuden hoito

Professori Kirsi Pietiläinen, HY/HUS

-

Tilaisuuden päätös ja yhteenveto