Siirry pääsisältöön

Kaikille avoin - Verkossa

Parisuhde perheen voimavarana, kun lapsi sairastaa -webinaarisarja

Asiasanat:
  • lapset
  • nuoret
  • lasten ja nuorten sairaudet

Käytännön keinoja parisuhteen vahvistamiseen kuormittavassa elämäntilanteessa.

Kaksi henkilöä on käsikädessä.

Tapahtuman tiedot

Verkossa

Aika

-

Hinta

Tapahtuma on maksuton.

Järjestäjä

HUS Lasten ja nuorten sairaudet
Parisuhdekeskus Kataja
Sylva ry
HelsinkiMissio

Lapsen sairastuminen, vamma tai erityisen tuen tarve koskettaa koko perhettä. Sairaus vaikuttaa parisuhteeseen, sisarussuhteisiin ja perheen arkiseen elämään riippumatta perheen muusta tilanteesta tai kulttuurista. Haastavassa tilanteessa parisuhde voi ajautua kriisiin ja kumppanit voivat etääntyvät toisistaan. Toisaalta sairastumisen aiheuttamasta kriisistä on mahdollista selvitä yhdessä entistä vahvempina. Miten huolehtia parisuhteen hyvinvoinnista, jotta parisuhde voisi olla perheen voimavara kriisitilanteessa?

___________________________________________________________________________

 

Webinaarisarja järjestetään Microsoft Teams -kokouksena. Voit liittyä jokaiseen tapahtumaan samalla linkillä.

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Webinaarisarjan ohjelma

-

Kriisi ja turvallisuus parisuhteessa

Sairaus tai vamma on aina kriisi perheelle ja parisuhteelle. Kriisin vaiheiden ja omien reagointitapojen tunnistaminen auttavat tukemaan toisiamme kriisissä sekä lisäämään toivoa ja turvaa haastavassa tilanteessa. Webinaarissa kuullaan myös kokemusasiantuntijaa.

-

Vuorovaikutus ja hankalat tunteet

Lapsen sairastumisen tai vamman myötä tarve vuorovaikutukseen parisuhteessa saattaa voimistua. Parisuhteen hyvinvointi riippuu siitä, millaista vuorovaikutusta ja läheisyyttä kumppanit tuottavat. Miten voimme auttaa kumppaniamme puhumaan ja kuuntelemaan? Miten helpottaa puhumista parisuhteessa? Webinaarissa kuullaan myös kokemusasiantuntijaa.

-

Resilienssi ja arjen voimavarat

Mistä voimavaroja arkeen? Miten vahvistaa koko perheen pärjäävyyttä ja joustokykyä hankalassa tilanteessa? Miten vaalia yhteyttä ja jaettua vanhemmuutta? Webinaarissa kuullaan myös kokemusasiantuntijaa.