Naturprodukter

 
Användning av naturprodukter rekommenderas inte under graviditeten och amningen.
 
Naturprodukter säljs i hälsokostaffärer, i livsmedelsaffärer och på apotek. Det finns inga tillförlitliga studieresultat gällande användningen av naturprodukter under graviditeten och amningen. Eftersom de inte övervakas systematiskt kan kvaliteten variera från parti till parti.
 
Vid stickprov har orenheter framkommit och innehållet i produkterna har nödvändigtvis inte motsvarat produktbeskrivningarna.
 
Största delen av de mest betydande skadorna naturprodukterna har orsakat beror på att produkterna innehållit andra medicinalväxter eller ämnen än vad det har informerats om på förpackningarna. Syntetiska läkemedel, giftiga medicinalväxter eller tungmetaller har ibland hittats i produkterna. Orenheterna har tillsatts medvetet eller kan ha hamnat i produkterna på grund av tillverkningsfel. Innehållet i naturprodukterna motsvarar inte alltid produktens innehållsdeklaration.
 
Användning av naturprodukter eller växtbaserade läkemedel är inte nödvändigt under graviditeten och amningen, därför är det bra att helt och hållet undvika användningen av naturprodukter.