Aktiviteter för barn och unga

Varje vårdavdelning har ett lekrum där patienter och syskon kan leka, spela, rita och läsa. I anslutning till rummet finns även ett kaffe-/pausrum för föräldrar. På avdelningar finns även ett mångsidigt utbud av leksaker som patienterna kan ta med sig till sitt eget rum.

På avdelningarna finns mångsidigt med olika leksaker, material för pyssel och bildkonst, instrument och spel som patienterna kan ta med sig till det egna rummet.

På vårdavdelningarna Stjärnan, Rymden och Berget finns ett eget patientinfocenter för unga och på vårdavdelningen Miraklet ett eget rum för unga. Vid lekavdelningen på fjärde våningen finns ett ungdomsrum/musikrum med instrument, biljardbord och bordsfotboll.

Personalen på lek- och ungdomsavdelningen ordnar varje vecka program för barn och unga.

Akvarium 

Det nya barnsjukhusets havsakvarium finns på första våningen i laboratoriekorridoren. I det färggranna akvariet bor bl.a. sjöborrar, koraller och många olika slags fiskar.

Färglägg en egen fisk eller havsinvånare på mediaväggen

I ingångsaulan på sjukhusets första våning finns en mediavägg. Till mediaväggen kan barnet färglägga och skanna en egen fisk eller annan havsinvånare. Bilderna och skannern finns i närheten av kaféet på andra våningen.

Multitjänstsystem

Patienterna på vårdavdelningen får en surfplatta då de anländer till sjukhuset, som de själva och deras föräldrar kan använda för att få information om sjukhusets evenemang, spela spel och titta på program, leta efter information och hålla kontakt mellan sjukhuset och hemmet. Multitjänstsystemet kan även användas för handledning av patienten och kommunikation mellan patienterna och personalen.

Sjukhusclowner

Sjukhusclownerna besöker sjukhusets avdelningar och mottagningar.