Urologiska polikliniken

 

Lojo sjukhus
Sjukhusvägen 8
08200 Lojo

Avdelningssekreterare 019 380 1221 mån - fre kl 8 - 9
Skötare 019 380 1228 mån - fre kl 8 - 9

Urologiska polikliniken fungerar som en remisspoliklinik. Hälsocentralerna i området, privat- och företagsläkare, andra sjukhus och de övriga enheterna i det egna sjukhuset ger remisser till polikliniken. På polikliniken vårdas patienter som behöver undersökningar och vård på specialsjukvårdsnivå.

På den urologiska polikliniken arbetar två urologer och en sjukskötare/uroterapeut och avdelningssekreteraren. Polikliniken har mottagning fyra gånger i veckan. De vanligaste orsakerna för besök på polikliniken är prostatacancer eller misstanke om den, cancer i urinblåsan, godartad prostataförstoring eller besvär i samband med urinering.

Efter att undersökningar och åtgärder har utförts på polikliniken kan patienten, beroende på sjukdomen, ställas i operationskö eller ges en kontrolltid till urologiska polikliniken  När patientens behov av specialsjukvård upphör är det hälsocentralen som svarar för den fortsatta vården. Om patienten vill kan även en företagsläkare eller privatläkare svara för den fortsatta vården.