Förlossningen

kuva21.jpg

Obs!

På grund av coronaviruset (Covid-19)-epidemin är alla besök tillsvidare förbjudna.
Läs mer om begränsningar här. 


​Om du kommer för att föda och du har antingen misstanke om coronavirus, konstaterad coronavirussmitta eller symtom på luftvägsinfektion, ring mottagningen för föderskor på numret 019 380 1424 innan du kommer till sjukhuset. Även misstankar om och infektioner av coronavirus samt andraa symtom i familjen eller i den närmaste omgivningen ska anmälas. Under coronavirusepidemin kan du inte komma och föda utan samtal i förväg. 

  • en frisk stödperson/make kan följa med 
  • Vi tillåter närvaron av en stödperson utan symtom på sjukdom för abort- och missfallspatienter i den andra trimestern under vistelsen på avdelningen. Ett villkor är också att vi kan ordna vården för patienten i ett enkelrum. Vi bedömer situationen på nytt om coronavirusepidemin förvärras. 

Lojo sjukhus
Förlossningsavdelningen
Sjukhusvägen 8
08200 Lojo 
 
Kontaktinformation
Barnmorska 019 380 1424  - Ring innan du åker för att föda 
 
På vårt sjukhus är gränsen för förlossning 35+0 graviditetsveckor. Mammor från hela Finland är välkomna att föda hos oss. Vi erbjuder en individuell, högklassig, familjeorienterad och babyvänlig vård som utgår från föderskans önskemål. Vårt mål är en trygg förlossning och en god förlossningsupplevelse för hela familjen. I vår lilla och hemtrevliga förlossningsenhet arbetar vi med värme och med ett stort hjärta. Vi följer WHO:s och Unicefs program för ett babyvänligt sjukhus. Lojo sjukhus certifierades som babyvänligt sjukhus år 2015. 


Under förlossningen är det möjligt att välja mellan en mängd olika läkemedelsfria och medicinska metoder för smärtlindring. På Lojo sjukhus finns möjlighet för vattenförlossning. Alla våra förlossningssalar har ett badkar. På förlossningsavdelningen genomförs både planerade och akuta kejsarsnitt. Efter operationen och i uppvakningssalen får familjen ha hudkontakt med bebisen och familjen kan tillbringa tid tillsammans. 


Varje familj får individuell handledning och råd utifrån familjens egna behov. Efter förlossningen är det möjligt att få ett familjerum på vår trivsamma vårdavdelning där föräldrarna i lugn och ro kan bekanta sig med den nya familjemedlemmen. Vi erbjuder åter föderskor möjligheten till en poliklinisk förlossning eller tidig utskrivning. I anslutning till förlossningsenheten har vi också en övervakningsavdelning för nyfödda, där vi vårdar barn som behöver observation. 
Förutom vårdpersonalen har vår avdelning en gynekolog, en anestesiläkare och en barnläkare på plats dygnet runt. 


Förlossningsavdelningen vid Lojo sjukhus ordnar introduktionsbesök för förstföderskor och åter föderskor på finska och svenska. 


Vi ordnar också kvällar med fadderbarnmorskor i samarbete med rådgivningarna (Lojo, Vichtis, Nummela, Ingå, Sjundeå och Veikkola).


Lojo sjukhus har gratis kundparkering. Parkeringsområdet har 24h-parkeringsplatser samt 4 h-platser där man ska använda p-skiva. Dessutom är fyra parkerings platser speciellt reserverade för dem som kommer på förlossning.