Hotell Familjeboet

Besöksadress
Hotell Scandic Meilahti, 2:a våningen
Stockholmsgatan 2
00250 Helsingfors
 
Postadress
PB  141, 00029 HUS

Telefon
040 687 5868 (Familjeboets barnmorska/skötare)
09 6899 9028 (Hotell Scandic Meilahti - reception)


Hotell Familjeboet erbjuder vård efter förlossning för friska föderskor och nyfödda. Även partnern eller en annan stödperson kan övernatta i samma rum. Vårdtiden planeras individuellt, men är vanligtvis mellan ett och två dygn.

I Familjeboet finns yrkeskunnig personal på plats dygnet runt. En skötare hjälper, ger råd och handleder vid behov. Föräldrarna sköter själva om sitt barn. Vi följer upp hur modern och babyn mår fyra gånger per dygn. En barnläkare kontrollerar babyn innan familjen åker hem.

Jämfört med BB-vårdavdelningen är Familjeboet mer privat och familjer har bättre möjligheter att vila sig där. Familjen får i lugn och ro lära känna varandra. Personalen kommer till rummet vid en tid som överenskommits på förhand för att träffa babyn och familjen. I rummet finns även möjlighet att titta på videor om amning och babyskötsel på en pekplatta.

I Familjeboet använder familjerna sina egna kläder. Det lönar sig att ta med ombyte för sig själv och babyn. Rummet har samma utrustning som sjukhusets BB-vårdavdelning: en babysäng, ett skötbord samt blöjor, bindor och handdukar.

Moderns måltider ingår i priset. Övriga måltider betalas själv. I hotellet erbjuds måltider i Bistro, och det går bra att ta med måltiden i en take away-förpackning. I samma byggnad finns även en hamburgerrestaurang och en mataffär.

Förflyttningen till hotellet sker med stortaxi från Kvinnokliniken sex timmar efter förlossningen. Familjen kan också ta sin egen bil till hotellet. Det finns begränsat med parkeringsplatser i hotellets omgivning, och de ingår inte i priset.

Familjen sköter själv om att ta emot besökare och hämtar dem i hotellets reception. Familjeboet ligger på hotellets andra våning. På samma våning finns även ett lekrum för barn.

***

OBS! På grund av coronavirus (Covid-19)-epidemin tar vi inte emot besök.​ En stödperson får vara med på Hotell Familjeboet från och med 1.6.2020.