Polikliniken för kvinnosjukdomar, Gräsviken
Nyckelord:- aborter
- gynekologi
- kolposkopi
- hysteroskopi
I Gräsvikens poliklinik för kvinnosjukdomar finns allmängynekologiska mottagningar och en kolposkopienhet. Vi gör också aborter och polikliniska endoskopier i livmodern.

Vid polikliniken för kvinnosjukdomar undersöker och behandlar vi olika typer av gynekologiska problem, såsom blödningsrubbningar, smärtor i den nedre delen av buken samt vävnads- och cellförändringar. Vi är en tidsbokningspoliklinik, så för att få vård behöver du en remiss från en läkare. Vi meddelar dig om den bokade tiden via brev.
Om det är frågan om en abort, vänligen kontakta vår poliklinik efter att du har fått ett utlåtande om avbrytande av graviditet (AB1) från hälsocentralen eller en privatläkare.
Ankomst
Polikliniken för kvinnosjukdomar finns i Femmahusets första våning (Östersjögatan 5) men huset är inte fullständigt tillgängligt. Om du behöver hjälp med att komma in, vänligen använd summern ”HUS Naistentaudit”. Någon kommer då emot dig till ytterdörren. Vänligen anmäl dig vid anmälningsautomaten i entréhallen.
Då du kommer för vård till oss rekommenderar vi att du använder kollektivtrafiken när det är möjligt. Polikliniken för kvinnosjukdomar kan nås med flera kollektiva transportmedel.
Polikliniken har inga reserverade parkeringsplatser för kunder. På området finns avgiftsbelagda parkeringsplatser som kräver parkeringsskiva.
Begränsningar i besök och mottagningar på enheterna för kvinnosjukdomar och förlossningar
Det är säkert för dig att komma till tidsbokningsmottagningen, på undersökningar och ingrepp/åtgärder också under coronavirusepidemin.

Patientportalen Maisa (opens in new window, links to another website)
Du kan sköta ärenden hos oss genom att logga in i patientportalen Maisa. När din vårdrelation inleds får du noggrannare information om vilka av Maisas tjänster du kan använda. Tjänsterna är bland annat tidsbokningar och blanketter för förhandsinformation.

Patientguide
I Patientguiden hittar du svar på vanliga frågor om vad som sker före vården, under vården och efter vården.
