Gå till huvudinnehåll

Ortopediska operations- och anestesiavdelningen, Tölö sjukhus

Nyckelord:
  • Tölö sjukhus
  • ortopedi
  • anestesi

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Tölö sjukhus
Topeliusgatan 5
Helsingfors

Postadress

PB 266
00029 HUS

På ortopediska operations- och anestesiavdelningen på Tölö sjukhus behandlar vi skador i stöd- och rörelseorganen som kräver operativ behandling.

Vi har fokuserat på kirurgi för patienter med flera skador eller patienter som har en ryggrads- eller bäckenfraktur eller svåra extremitetsskador. 

Våra patienter hör främst till specialiteterna ortopedi och traumatologi, ryggkirurgi samt handkirurgi. Under jourtid opererar vi också plastik- och käkkirurgiska patienter.

Vi vårdar Helsingforsbor med skador i stöd- och rörelseorganen som kräver kirurgisk behandling samt svårt skadade på hela HUS-området och även från andra delar i södra Finland. Mer än 80 % av våra operationer utförs på jourpatienter.

Vi har jour dygnet runt. Tyvärr tar vi inte emot besökare till vår avdelning.

Sjukhus

Tjänster

Anestesi

Anestesiologen väljer en lämplig form av anestesi genom att diskutera med dig och den opererande läkaren. Valet av anestesiform beror på karaktären och…

Muskuloskeletal kirurgi

Inom specialiteterna ortopedi och traumatologi samt handkirurgi behandlar vi muskuloskeletala sjukdomar. Vi finns på Tölö, Jorvs, Pejas och Hertonäs…

Ortopedi ja traumatologi

Inom ortopedin och traumatologin behandlar vi främst skador och sjukdomar i benstommen och i övriga stödjevävnader. Största delen av vården inom vår…

Handkirurgi

Inom handkirurgin undersöker och behandlar vi sjukdomar och skador i händerna och delvis i hela den övre extremiteten som kräver operativ behandling.