Gå till huvudinnehåll

Vårdavdelningen för nyfödda, Lojo sjukhus

Nyckelord:
  • Lojo
  • Lojo sjukhus
  • graviditet

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Lojo sjukhus
Sjukhusvägen 8, A-ingång, 2 vån.
Lojo

Postadress

PB 1010
00029 HUS

Besökstid

En frisk stödperson/make. Rum med flera förlösta: en stödperson utan symtom på infektionssjukdom max. 1 h kl. 10–18. Högst två stödpersoner i ett rum samtidigt. Andra besök är förbjudna.

Vår trivsamma avdelning på Lojo sjukhus erbjuder ett lugnt ställe där du kan bekanta dig med den nya bebisen under barnets första dagar. Vi följer programmet för amningsvänlighet och ger individuell handledning i amning på ett sätt som tar hänsyn till föräldrarnas önskemål och den nyföddas näringsbehov. 

Äiti ja isä vauva sylissä

På vår vårdavdelning för nyfödda finns familjerum och rum för två personer. I familjerummet får mamman och partnern/stödpersonen lära känna den nyfödda tillsammans. Vi ger individuell handledning och rådgivning till alla familjer utifrån familjens behov. I vår vård tar vi hänsyn till familjens alla önskemål. 

Det finns en övervakningsavdelning för nyfödda i anslutning till vår avdelning. Där vårdar vi nyfödda som behöver särskild övervakning.

Tidpunkten för utskrivning beror på hur mamman och den nyfödda mår och när mamman önskar åka hem. Vår barnläkare kontrollerar barnet innan utskrivningen. Om mamman vill åka hem med barnet i ett tidigt skede planerar vi utskrivningen och den fortsatta vården individuellt.  
 
Vid behov fortsätter vi att följa upp den nyfödda på den polikliniska mottagningen. Om du får problem med amningen kan du besöka amningsmottagningen ända tills barnet fyller 6 månader. 

Sjukhus