Gå till huvudinnehåll

Förlossningsavdelning 2S, Lojo sjukhus

Nyckelord:
  • Lojo
  • Lojo sjukhus
  • förlossningar

Det finns ingen förlossningsverksamhet vid Lojo sjukhus 17.6–8.9.2024.

Under den tiden flyttas förlossningarna till Kvinnokliniken och Esbo samt Hyvinge sjukhus.

Vid Lojo sjukhus förlossningsavdelning erbjuder vi en individuell, högklassig och familjeorienterad vård som utgår från föderskans önskemål. Vi följer WHO:s och Unicefs program för ett amningsvänligt sjukhus. Lojo sjukhus certifierades som amningsvänligt sjukhus år 2015 och 2021. 

Äiti, isä ja kätilö ammesynnytyksessä

På vårt sjukhus är gränsen för förlossning 35 + 0 graviditetsveckor. Mammor från hela Finland är välkomna att föda hos oss. 

Vårt mål är en trygg förlossning och en bra förlossningsupplevelse för hela familjen. På vår lilla och hemtrevliga förlossningsenhet arbetar vi med värme och med ett stort hjärta. På Lojo sjukhus föds över 1 000 barn per år.

Under förlossningen är det möjligt att välja mellan en mängd olika läkemedelsfria och medicinska metoder för smärtlindring. På Lojo sjukhus finns möjlighet till vattenförlossning. Alla våra förlossningssalar har ett badkar. På förlossningsavdelningen gör vi både planerade och akuta kejsarsnitt. Efter operationen i uppvakningssalen får familjen ha hudkontakt med bebisen och familjen kan tillbringa tid tillsammans.

Varje familj får individuell handledning och råd utifrån sina behov. Efter förlossningen är det möjligt att få ett familjerum på vår trivsamma vårdavdelning där föräldrarna i lugn och ro kan lära känna den nya familjemedlemmen. Vi erbjuder omföderskor möjlighet till en poliklinisk förlossning eller tidig utskrivning. I anslutning till förlossningsenheten har vi också en övervakningsavdelning för nyfödda, där vi vårdar barn som behöver observation.

Förutom vårdpersonal har vår avdelning en gynekolog, en anestesiläkare och en barnläkare på plats dygnet runt.

Parkering på sjukhusområde är avgiftsbelagd. Läs mer: Ankomst till Lojo sjukhus.

Tack för att du inte använder parfym i våra lokaler.

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.