Gå till huvudinnehåll

BB-avdelning 61, Kvinnokliniken

Nyckelord:
  • förlossning
  • Kvinnokliniken

Öppettider och kontaktinformation

Besöksadress

Kvinnokliniken
Haartmaninkatu 2, 4 vån.
Helsinki

Postadress

PL 140
00029 HUS
Öppet dygnet runt.

Besökstid

En frisk, symtomfri stödperson är tillåten att besöka vårdavdelningar för nyfödda med flera föderskor i samma rum.
Det är önskvärt att besöken pågår i högst en timme åt gången för att förhindra coronavirusinfektioner hos andra föderskor och nyfödda.

På avdelning 61 vid Kvinnokliniken vårdar vi mammor och nyfödda efter förlossningen. Vi ger också handledning om babyskötsel, amning och mammans återhämtning. Vi ordnar också poliklinikbesök för nyfödda efter utskrivningen.

På avdelning 61 finns också två stycken tvåpersoners salongsrum, dit vi hänvisar nyblivna mammor som mår bra samt nyfödda. I salongen stannar man minst sex timmar innan man flyttar till hotell Familjeboet eller åker hem.

På vår avdelning finns 1-3 familjerum och de andra rummen är tvåpersonersrum. Till familjerummen kan man ta med sin partner eller någon annan stödperson för hela vårdperioden. För familjerummen debiterar vi dubbel avgift.

I tvåpersonersrummen kan en symtomfri person hälsa på i högst en timme mellan klockan 10 och 18. Högst två stödpersoner får samtidigt vistas i ett rum. Den nyföddas syskon eller andra besökare kan inte komma till avdelningen under coronan.

Vi planerar din vård individuellt. Vi har förbundit oss till WHO:s och Unicefs program för ett babyvänligt sjukhus. 

Besök på avdelningen under infektionsepidemier


Sjukhus

Feedback

Hittade du vad du sökte?