Gå till huvudinnehåll

OLKA-verksamhet, Cancercentrum

Nyckelord:
  • olka
  • kamratstöd
  • frivilligarbete

OLKA® är en koordinerad organisations- och volontärverksamhet på sjukhus. Vårt mål är att erbjuda avspända möten med patienter och närstående samt att ge dem stöd för att anpassa sig till sjukdomen. OLKA är ett samarbete mellan HUS och HyTe ry.

OLKA-punkten, Cancercentrum

Välkommen till OLKA-punkten på Cancercentrum! OLKA-punkten ligger på sjukhusets första våning, bredvid kaféet i entréhallen vid röntgen.

På OLKA-punkten vid Cancercentrum kan du träffa OLKA:s utbildade kamratstödjare. Med dem kan du till exempel prata om de känslor som sjukdomen väcker hos dig. Den ideella kamratstödjaren finns på sjukhuset för dig! Du känner igen en volontär på den ljusgröna västen.

På OLKA-punkterna finns patientföreningarnas broschyrer och tidningar. På OLKA-punkterna ordnar vi också temadagar där patientföreningarna och sjukhusets enheter presenterar de stödformer och aktiviteter som de tillhandahåller.

Temadagarna är öppna för alla och gratis.

Temadagar för slutet av 2022 och temadagarnas reserveringsblankett för föreningar
Temadagar för 2023 samt bokningsblankett för föreningar

OLKA:s volontärverksamhet, Cancercentrum

Volontärerna har fått utbildning och de har tystnadsplikt. Volontärverksamheten ersätter inte vårdpersonalen. Volontärerna finns här för dig.

Volontärerna på Cancercentrum erbjuder kamratstöd (OLKA-punkten + avdelningarna 7 och 8 samt dagavdelningen på våning 5). Du kan också höra dig för om kamratstöd för dig själv eller använda dig av Kamrathusets sökmotor.

Blev du intresserad av volontärarbete på sjukhuset? Ta kontakt med OLKA!

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.