Gå till huvudinnehåll

BB-mottagning, Jorvs sjukhus

Nyckelord:
  • förlossning
  • Jorvs sjukhus

På Jorvs sjukhus BB-avdelning ger vi råd och handledning för familjer med nyfödda. Vi ordnar också hembesök av barnmorska hos familjen. 

I samband med din utskrivning bokar vi en mottagningstid för dig och din baby på förlossningssjukhuset eller hos hembarnmorskan i det fall att babyn på grund av tidig utskrivning, gulsot, viktuppföljning eller hörselundersökning behöver ett kontrollbesök under sina två första levnadsveckor. Vi kan också boka en tid, om du behöver handledning om amning eller minskning av mängden extra mjölk. Vi ordnar också barnläkarbesök för nyfödda som skrivits ut när de varit under ett dygn gamla. 

Ring direkt den BB-avdelning du skrivits ut från om du har frågor efter din utskrivning. 

Hembarnmorskor

Från BB-avdelningarna ordnar vi hembesök av barnmorskor till familjer som bor i huvudstadsregionen och Kyrkslätt. Barnmorskans hembesök är ett alternativ till mottagning på sjukhuset. På sjukhuset kommer vi tillsammans med dig överens om barnmorskans hembesök. Vår barnmorska väger babyn, mäter gulsoten med en hudmätare, gör vid behov en hörselundersökning för babyn och kan ta ett screeningprov för metabola sjukdomar. Vår barnmorska kan också ge handledning om amning. För besöket debiteras en hembesöksavgift.

Feedback

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.