Gå till huvudinnehåll

Vårdväg för hudcancerpatienter

Nyckelord:
  • cancer
  • cancercentrum
  • cancersjukdomar

​Välkommen till hudcancerpatientens vårdväg. På denna webbplats berättar vi för dig steg för steg hur vården och undersökningarna fortskrider. 

Hoitaja katsoo potilaan ihoa.

På HUS har behandlingen av hudcancer som kräver undersökning av portvaktskörtlar eller särskild expertis beroende på tumörstorlek eller besvärligt läge koncentrerats till de plastikkirurgiska enheterna. Vi planerar alltid din vård individuellt.

Ett förändrat födelsemärke

En förändrad eller misstänkt hudförändring eller födelsemärke tas bort för provtagning på hälsocentralen, företagshälsovården eller på en privat läkarstation.


Remiss till HUS

När din hudcancerremiss anländer till HUS hänvisas remissen antingen till enheten för hudsjukdomar eller enheten för plastikkirurgi.


På läkarmottagningen

Vid mottagningsbesöket undersöker läkaren dig. Undersökningen omfattar kontroll av hela huden och undersökning av lymfkörtelområdena.  
Operativ behandling och vårdavdelningsvård

Operation av hudcancer kan antingen göras dagkirurgiskt, varmed du får åka hem samma dag, eller via vårdavdelningen, varmed din hemkomst planeras enligt operationen och ditt tillstånd.


Planering av uppföljningen

Vid planering av uppföljningen beaktas den ursprungliga tumörens klassificering, den kompletterande kirurgin och de tumörvävnadsprover som fåtts via dem samt andra undersökningar och åtgärder som utförts.Enheter

Kirurgiska polikliniken, Jorvs sjukhus

Jorvs kirurgiska poliklinik är en tidsbokningspoliklinik, dit du kommer efter remiss för bedömning av behovet av kirurgisk vård eller på kontrollbesök…

Avdelning K4 (plastikkirurgi, ortopedi och traumatologi), Jorvs sjukhus

På Jorvs sjukhus avdelning K4 vårdar vi vuxenpatienter som behöver specialistkompetens inom plastikkirurgi samt patienter som behöver krävande vård inom…

Anestesi- och operationsavdelning L, Jorvs sjukhus

Vid Jorvs sjukhus dagkirurgiska operationsavdelning L gör vi operationer i matsmältningskanalen, endokrinologiska operationer som t.ex. sköldkörtelkirurgi…

Feedback

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.