Gå till huvudinnehåll

Vårdväg för hudcancerpatienter

Nyckelord:
  • cancer
  • cancercentrum
  • cancersjukdomar

​Välkommen till hudcancerpatientens vårdväg. På denna webbplats berättar vi för dig steg för steg hur vården och undersökningarna fortskrider. 

Hoitaja katsoo potilaan ihoa.

På HUS har behandlingen av hudcancer som kräver undersökning av portvaktskörtlar eller särskild expertis beroende på tumörstorlek eller besvärligt läge koncentrerats till de plastikkirurgiska enheterna. Vi planerar alltid din vård individuellt.

Ett förändrat födelsemärke

En förändrad eller misstänkt hudförändring eller födelsemärke tas bort för provtagning på hälsocentralen, företagshälsovården eller på en privat läkarstation.


Remiss till HUS

När din hudcancerremiss anländer till HUS hänvisas remissen antingen till enheten för hudsjukdomar eller enheten för plastikkirurgi.


På läkarmottagningen

Vid mottagningsbesöket undersöker läkaren dig. Undersökningen omfattar kontroll av hela huden och undersökning av lymfkörtelområdena.  
Operativ behandling och vårdavdelningsvård

Operation av hudcancer kan antingen göras dagkirurgiskt, varmed du får åka hem samma dag, eller via vårdavdelningen, varmed din hemkomst planeras enligt operationen och ditt tillstånd.


Planering av uppföljningen

Vid planering av uppföljningen beaktas den ursprungliga tumörens klassificering, den kompletterande kirurgin och de tumörvävnadsprover som fåtts via dem samt andra undersökningar och åtgärder som utförts.Enheter

Kirurgiska polikliniken, Tölö sjukhus

På kirurgiska polikliniken på Tölö sjukhus vårdar vi kirurgiska patienter efter tidsbokning.

Avdelning 3 (plastikkirurgi), Park sjukhuset

På avdelning 3 på Tölö sjukhus vårdar vi plastikkirurgiska vuxenpatienter i behov av specialkompetens.

Kirurgiska polikliniken, Jorvs sjukhus

Jorvs kirurgiska poliklinik är en tidsbokningspoliklinik, dit du kommer efter remiss för bedömning av behovet av kirurgisk vård eller på kontrollbesök…

Avdelning K3, Jorvs sjukhus

Vid avdelning K3 på Jorvs sjukhus vårdas plastikkirurgiska vuxenpatienter.

Feedback

Hittade du vad du sökte?