Neurologi

​Neurologiska kliniken ansvarar för de jourmässiga neurologiska tjänster och avdelningsvårdperioder som HUCS-området behöver samt för den högspecialiserade sjukvården inom det övriga HUS-området.
 
Neurologiska akutmottagningen på Mejlans tornsjukhus är den enda enheten inom HUS där krävande vård och diagnostik, inklusive trombolysbehandling av hjärninfarkt, kan utföras dygnet runt under alla dagar på året. På Mejlans neurologiska akutmottagning erbjuds telestrokekonsultation för de flesta central- och kretssjukhusen vardagar kl. 8 - 22 och under veckosluten kl. 9-18.
 
Neurologiska poliklinikerna på Mejlans, Jorv och Pejas ansvarar för HUCS-områdets polikliniska specialiserade sjukvård och inom hela HUS för poliklinisk högspecialiserad sjukvård. Specialpoliklinikerna är hjärnskadepolikliniken, polikliniken för muskelsjukdomar samt enheten för rehabiliteringsutredning.
 
Till Mejlans tornsjukhus på HUS-området har centraliserats bl.a.: bedömning av Parkinson-patienter före en hjärnstimulatoroperation och programmering av en DBS-apparat efter operationen. Till dessa behandlingar kommer också patienter utanför HUS-området.
 
Vasen
Oikea