Gå till huvudinnehåll

Använd ansiktsmask!

År 2020 har det normala sättet att leva ungdomen förändrats radikalt. Coronaviruset tog möjligheten av unga att se och uppleva saker på samma sätt som tidigare. Och det om något känns orättvist. Umgänge varje kväll eller gemensamma fester med kompisar kan inte ersättas av videosamtal. Därför är det nu viktigt att använda ansiktsmask så att ungdomen snart igen kan levas fullt ut.

Maskigäng-kampanjan kuvassa nuoret kasvomaski päässä.

Var ett föredöme för dina kompisar

Vi har vant oss vid att höra mantra om att ungdomen måste levas fullt ut och glädjas åt de bekymmerslösa åren och viktiga händelserna, såsom skolavslutningen och gamlas dans. Vad gör vi nu när vi har blivit av med detta?

För att kunna hänga ihop med våra kompisar så snart som möjligt måste vi nu leva ansvarsfullt. Och använda ansiktsmask.

Esbo, Vanda och Helsingfors stad tillsammans med Omnia, HRT, HUS och ÅUCS uppmuntrar alla unga att använda ansiktsmask.

Hur deltar du?

Gör din egen version av #maskigäng-videon i TikTok! Skriv maskigäng i sökfältet i TikTok och se videor från andra användare. Uppmuntra sedan dina följare eller kompisar att använda ansiktsmask och filma din egen version av videon till TikTok med #maskigang-ljudspåret. 

Du kan också delta på Instagram genom att använda kampanjens gif #maskigäng-i din Instagram-berättelse. Skriv maskigang i sökfältet och lägg till din gif-berättelse! 

I kampanjen deltar följande personer: Nuppu, Julia, AnnejaEllu, Jasir och Emilia