Gå till huvudinnehåll

Läkemedelsrådgivning för mammor – Teratologiska informationstjänsten

Nyckelord:
  • läkemedelsrådgivning för mammor

Öppettider och kontaktuppgifter

Betjäningstid

mån 9:00–13:00
tis 9:00–15:00
ons 12:00–16:00
tor 9:00–15:00
fre 9:00–13:00

Vi ger information om läkemedel och övriga yttre faktorer som inverkar skadligt på fertilitet, graviditet och fostrets utveckling. Du får också råd om frågor kring läkemedel i samband med amning. Du kan kontakta oss redan när du planerar din graviditet.

Vi ingriper inte i vården av mamman, graviditeten eller barnet och vi förskriver inga läkemedel. När tjänsten är stängd, vänligen kontakta din egen mödrarådgivning eller mödrapoliklinik. Om ditt ärende berör exponering i arbete och tillhörande risker, vänligen kontakta din företagshälsovård i första hand .

Vi kan också kontaktas av hälso- och sjukvårdspersonal, apotek, myndigheter och media. Hälso- och sjukvårdspersonal kan vid behov kontakta oss i patientärenden via e-post på adressen: @email. Vi besvarar inte e-postfrågor från allmänheten.

Om du inte hittar svaret på din fråga här kan du kontakta oss per telefon eller via chatten.

Chatt för teratologisk informationstjänst

I chatten ger vi allmänna svar om lämpliga läkemedel för gravida och ammande mammor. Chatten är öppen måndagar och fredagar kl. 13–15.

Till tjänsten (link to a different website)

Kvinnohuset

Hälsobyn.fi

Du hittar mer information om graviditet och förlossning i Hälsobyns Kvinnohuset (Naistalo). Hälsobyn är en digital webbtjänst inom specialistvården.

Du kommer till Kvinnohusets startsida här (link to a different website)