Gå till huvudinnehåll

Läkemedelsrådgivning för mammor – Teratologiska informationstjänsten

Nyckelord:
  • läkemedelsrådgivning för mammor

Öppettider och kontaktuppgifter

Betjäningstid

mån–fre 9.00–13.00

Vi ger information om läkemedel och övriga yttre faktorer som inverkar skadligt på fertilitet, graviditet och fostrets utveckling. Du får också råd om frågor kring läkemedel i samband med amning. Du kan kontakta oss redan när du planerar din graviditet.

Vi ingriper inte i vården av mamman, graviditeten eller barnet och vi ordinerar inga läkemedel. När tjänsten är stängd, vänligen kontakta din egen mödrarådgivning eller mödrapoliklinik. Om ditt ärende berör exponering i arbete och tillhörande risker, vänligen kontakta din företagshälsovård i första hand .

Vi kan också kontaktas av hälso- och sjukvårdspersonal, apotek, myndigheter och media. Hälso- och sjukvårdspersonal kan i patientärenden även kontakta oss via e-post på adressen: @email. Vi besvarar inte e-postfrågor från allmänheten.

Om du inte hittar svaret på din fråga här kan du kontakta oss per telefon eller via chatten.
 

Aktuellt: Pollenallergi

Pollensäsongen har kommit igång och redan många med pollenallergi lider av symptom. Även under graviditet och amning kan allergisymptom lindras effektivt. Läs mera om hur du kan sköta din pollenallergi på Allergi och astma -sidan.

Aktuellt: Coronavirusvaccin och graviditet

Coronavirusvaccinerna utnyttjar ny vaccinteknologi vars effekter på gravida ännu är okända. Andra vaccin som redan är i bruk och som inte innehåller levande mikrober anses i allmänhet vara säkra att tas under graviditeten. Läs mer på sidan Läkemedel och vacciner.