Gå till huvudinnehåll

Pressmeddelande Publicerad 19.4.2022 18.24

Vårdarorganisationernas strejk avblåst – anvisningar till patienterna

Nyckelord:
  • kollektivavtal2022

Tehy och SuPer meddelade idag kl. 16 att det andra skedet av vårdarnas strejk inte börjar i morgon. De tidsannulleringar som redan gjorts förblir i kraft, ifall ingen tar kontakt med patienten per telefon. Laboratorie- och röntgenenheter kan överbelastas.

Eftersom information om att strejken är avblåst kom först vid dagens slut, är de tidsannulleringar som redan gjorts fortfarande i kraft, ifall patienten inte kontaktas av den vårdande enheten.

På onsdagen 20.4 koncentrerar man sig vid HUS enheter på vården av de patienter som redan befinner sig på sjukhus och börjar kalla in patienter i prioritetsordning i slutet av veckan. Vid enheterna kontaktar man patienterna och meddelar om en ny tidsbokning. De egna i kraft varande tidsbokningarna kan kontrolleras i den elektroniska patientportalen Maisa.

Laboratorie- och bilddiagnostiska enheter öppna

Målet är att öppna alla laboratorieprovtagningsställen, röntgenenheter och andra bilddiagnostiktjänster 20.4, men det är möjligt att starten av verksamheten fördröjs och att servicen överbelastas.

Förlossningar på Lojo och Hyvinge sjukhus fortsätter

Stängningen av förlossningsverksamheten på Lojo och Hyvinge sjukhus, som det informerats om tidigare, har annullerats och föderskor kan söka sig till sjukhusen för att föda normalt. Läs mer i pressmeddelandet.

Feedback

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.