Gå till huvudinnehåll

Pressmeddelande Publicerad 1.6.2022 12.02

Rekordmånga belönades för tvåspråkiga insatser på HUS

Nyckelord:
  • HUS
  • tvåspråkighet

Sammanlagt åtta HUS-anställda belönades för goda tvåspråkiga insatser på Nämnden för den språkliga minoritetens möte i Helsingfors den 31.5.2022

HiRes_MS_6096.jpg

Nämnden för den språkliga minoriteten på HUS belönade igår 8 personer för goda tvåspråkiga insatser. Från vänster: Mika Mallenius, Hanne Andersson, Esko Oinas, Jasmiina Aho, Terese Harju, Ella Tihlman, Barbro Lindroos samt nämndens ordförande Michael Berner. På bilden saknas Lotta Stenström.

Nämnden för den språkliga minoriteten på HUS valde i år att uppmärksamma enskilda personer bland annat för främjandet av en positiv språkbild på avdelningen, för produktionen av praktiska finsk-svenska ordlistor samt för stöd och uppmuntran i vardagen till kolleger då det gäller service på svenska.

"Med priset vill vi tacka personalen för deras insatser och synliggöra det positiva arbete som varje dag görs i organisationen för att främja tvåspråkigheten. Samtidigt vill vi uppmuntra personalen till fortsatta insatser för att ytterligare förbättra servicen på svenska inom HUS, säger nämndens ordförande Michael Berner.

Nämnden valde denna gång att lyfta fram enskilda personer och priset gick till röntgenskötare Jasmiina Aho som handledare för röntgenskötarstuderandena Hanne Andersson och Mika Mallenius vid HUS Cancercentrum, avdelningssekreteraren och språkambassadören Barbro Lindroos vid Mejlans tornsjukhus, sjukskötaren Esko Oinas vid kirurgiska polikliniken vid Tölö sjukhus, barnmorskan och språkambassadören Terese Harju på fosterdiagnostiska enheten vid Kvinnokliniken, sjukskötaren Ella Tihlman vid HUS poliklinik för ätstörningar samt sekreteraren Lotta Stenström vid Borgå ungdomspsykiatriska poliklinik.

Utvecklingschef Nina Colliander-Nyman har genom uppdraget som nämndens sekreterare varit den som tagit emot alla nomineringar. Hon är imponerad och glad över de många bidragen.

"Nämnden fick i år in ett drygt 40-tal fina nomineringsförslag och vi i arbetsgruppen kunde konstatera att det fanns väldigt många insatser som hade varit värda att premieras och att det var ett verkligt utmanande arbete att sålla fram vinnarna, som i år blev rekordmånga."

Pristagarna belönades i samband med nämndens möte i Helsingfors den 31 maj 2022.

För mera information:

Michael Berner, ordförande, Nämnden för den språkliga minoriteten. michael.berner(@)berner.fi, tfn: 050 667 61

Nina Colliander-Nyman, utvecklingschef och sekreterare i Nämnden för den språkliga minoriteten. nina.colliander-nyman(@)hus.fi, tfn: 040 161 6648

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.