Gå till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 27.2.2023 08.33

Neurokirurgins gemensamma servicenummer för patienter och närstående öppnas 1.3.2023

Nyckelord:
  • neurokirurgi
  • Neurocentrum
  • puhelinpalvelu

Från och med onsdagen den 1 mars 2023 betjänar vi på HUS våra patienter i alla neurokirurgiska ärenden centraliserat via ett telefonnummer. Telefontjänsten betjänar måndag–fredag kl. 9–12 på numret 09 471 87550.

Nainen näppäilemässä kännykkää.

Det nya servicenumret för neurokirurgi ersätter det tidigare numret avsedda för patientsamtal fr.o.m. 1.3.2023. I fortsättningen kopplas samtalen automatiskt från dessa nummer till ett nytt nummer.

Ett gemensamt servicenummer gör det smidigare att uträtta ärenden och minskar rusningen under telefontiderna.

Via meddelandemenyn betjänar den neurokirurgiska telefontjänsten bland annat i ärenden som gäller ändringar i tidsbokningar, remisser, anhörigförfrågningar och i frågor i anknytning till neurologiska operationer.

Telefontjänstens meddelanden kan höras på finska, svenska och engelska. En del av samtalen styrs direkt till vårdpersonalen och en del till återuppringningen. Vi strävar efter att svara på samtalen under samma dag.

Gör så här:

Ring neurokirurgins telefontjänst 09 471 87550.

  • Välj 1, om ditt ärende gäller remiss eller poliklinikbesök.
  • Välj 2, om du ska ringa till vårdavdelningen.
  • Välj 3, om ditt ärende gäller operation eller ingrepp.

Vi hoppas att patienterna i mån av möjlighet också använder Maisa-tjänsten med mobilapplikationen eller på adressen www.maisa.fi.

 

uppdaterad 11.8.2023: nya öppettider för telefontjänsten

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.