Gå till huvudinnehåll

Pressmeddelande Publicerad 14.4.2022 15.12

Jourverksamhet på HUS under påsken

Nyckelord:
  • kollektivavtal2022

Laboratoriernas provtagningsställen och röntgen är öppna tisdagen den 19.4, men det kan förekomma rusning.

Arbetstagar- och arbetsgivarorganisationerna har avtalat om strejkpaus över påsk. Strejkpausen börjar fredagen den 15.4. kl. 6 och slutar onsdagen den 20.4 kl. 6. Eftersom pausen infaller under helgdagarna, fungerar den normala jourverksamheten på HUS sjukhus. 

Tisdagen den 19.4 ligger tyngdpunkten på vården av de patienter som behöver brådskande vård. Om patienten inte fått information om avbokning av tiden per sms eller telefonsamtal, skall hen komma till mottagningen på normalt sätt. 

Laboratoriernas provtagningsställen, röntgen och andra verksamhetsställen inom bilddiagnostiken är öppna normalt tisdagen 19.4, men rusning är att vänta. 

Det ser alltså ut som att vårdarorganisationernas strejk fortsätter 20.4 kl. 6. På grund av detta är vi tvungna att annullera tider för icke-brådskande vård också under kommande vecka. Patienterna får information per sms eller telefonsamtal. Ett undantag är provtagningstiderna för screening av livmoderhalscancer som avbokas, men det skickas inga personliga meddelanden om detta. Information om HUS verksamhet under strejken finns på adressen hus.fi/sv/strejk