Gå till huvudinnehåll

Pressmeddelande Publicerad 21.2.2023 11.11

HUS centraliserade telefontjänster utvidgas till en del av Lojo sjukhus enheter 22.2.2023

Nyckelord:
  • HUS
  • Lojo sjukhus
  • puhelinpalvelu

Från och med onsdagen den 22.2.2023 kommer patienter vid Lojo sjukhus att få tjänster som rör hudsjukdomar och allergologi, öron-, näs- och halssjukdomar samt ögonsjukdomar genom centraliserade telefontjänster.

Lohjan sairaalarakennus

Telefontjänsten betjänar patienten bl.a. vid tidsbokningar, information till anhöriga och andra vårdrelaterade ärenden. En del av samtalen leds direkt via linjevalet till vårdpersonal och en del av telefonsamtalen hänvisas till återuppringningen. Med hjälp av återuppringningen hänvisas patienten till den rätta mottagaren och patienten kontaktas senast följande vardag. 

Vi hoppas att våra patienter också använder elektroniska tjänster i sina ärenden, det vill säga använder tjänsten Maisa i mobilappen eller på adressen maisa.fi. 

Telefontjänsten för Inflammationscentrum 09 471 75200 

LINJE 1 
Välj linje 1 i ärenden gällande Hud- och allergisjukhusets polikliniker, Triangelsjukhuset eller Lojo poliklinik. Ifall du har problem att välja, stanna kvar på linjen och ditt samtal kopplas till kundtjänsten. Linjen betjänar vardagar klockan 8-16. 

LINJE 2 
Välj linje 2 ifall ditt ärende gäller en anhörig på vårdavdelning eller om du är en patient som skickats hem från avdelningen. Linjen förenar till Hud- och allergisjukhuset i Helsingfors eller till vårdavdelningarna på Triangelsjukhuset och betjänar dygnet runt. 

Telefontjänsten för öron-, näs- och halssjukdomar 09 471 74080 

LINJE 1 
Om ditt ärende gäller frågor som gäller polikliniker eller dagkirurgiska enheter eller om du har frågor som gäller en åtgärd, välj linje 1. Linjen betjänar vardagar kl. 8-16. 

LINJE 2 
Om ditt ärende gäller ett akut jourärende eller om du tänker ringa Helsingfors Kirurgiska sjukhus vårdavdelning, välj linje 2. Linjen slås samman med Kirurgiska sjukhuset i Helsingfors och betjänar dygnet runt. 

Telefontjänsten för ögonsjukdomar 09 471 73400 

LINJE 1  
Om ditt ärende gäller tidsbeställning till polikliniken denna eller följande vardag, välj linje 1. Linjen betjänar kl. 7–14. 

LINJE 2 
Om ditt ärende gäller ett akut jourärende eller om du håller på att ringa till vårdavdelningen vid Ögon-öronsjukhuset, välj linje 2. Linjen slås samman med Ögon-öronsjukhuset i Helsingfors och betjänar dygnet runt. 

LINJE 3 
I övriga ärenden, välj linje 3. Om du har problem med att välja, stanna kvar på linjen och ditt samtal kopplas till kundservicen. Linjen betjänar kl. 8–16. 

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen!

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Skriv in din respons om webbplatsen här.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.