Gå till huvudinnehåll

Artikel Publicerad 10.3.2022 10.05

Arbetet på neonatala intensivvårdsavdelningen ger många glada stunder

Nyckelord:
  • rekrytering
  • barnsjukskötare
  • Nya barnsjukhuset

Elina Orava har arbetat på Neonatala intensivvårdsavdelningen Holmen i över tre år nu.

Lastensairaanhoitaja Elina.

På Kvinnoklinikens Neonatala intensivvårdsavdelning Holmen vårdas prematurer och fullgångna spädbarn som behöver intensivvård. Våra minsta patienter väger mindre än 500 gram.

”Arbetet är väldigt givande och intressant, eftersom vi inte alltid vet på förhand när ett barn kommer att födas eller vilken vård barnet behöver”, berättar Elina Orava.

Man kan lära sig mycket på den neonatala intensivvårdsavdelningen. Under dessa tre år har Elina Orava fått goda grundkunskaper, men att lära sig saker kräver tid, tålamod och initiativförmåga.

”Som sjukskötare krävs det att jag har en förmåga att vara närvarande i de föränderliga situationerna, att jag kan hänge mig åt arbetet och vara ett stöd i båda glada och sorgliga stunder. Vi ställs inför många olika saker tillsammans med familjen, och det kräver också mod”, fortsätter Elina Orava.

Man kanske inte tänker på det, men arbetet på neonatala intensivvårdsavdelningen innebär många stunder av glädje. De flesta av våra patienter går vidare till fortsatt vård efter en kort vårdperiod.

De sociala interaktionerna är unika. Familjens involveras aktivt och i ett så tidigt skede som möjligt i vården av det nyfödda barnet.

”Att vara närvarande hos familjerna ger mig mycket styrka. Den lycka och glädje hos både familjen och vårdpersonalen som infinner sig när man kommer ett steg framåt i vården av ett kritiskt sjukt nyfött barn skulle man vilja bevara”, avslutar Elina Orava.

 

Kom och jobba hos oss! Bli vårdare på barnenheterna

Artikel: Duunitori

Skip video

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.