Gå till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 14.2.2023 13.07

Användningen av munskydd för patienter, besökare och personal minskas fr.o.m. den 14 februari 2023

Nyckelord:
  • corona

I och med att antalet coronaviruspatienter har minskat har anvisningarna för mun- och nässkydd vid HUS uppdaterats.

Patienter som hör till en riskgrupp rekommenderas fortfarande att använda engångs mun- och nässkydd när de uträttar ärenden vid HUS enheter. 

Besökare ska använda engångs mun- och nässkydd när de besöker patientrummen på somatiska vård-, övervaknings- och intensivvårdsavdelningar för vuxna. Besökare behöver inte längre använda skyddsutrustning i korridorer, allmänna entréhallar och på polikliniker. Anvisningar för besök finns här.

Personalens användning av mun- och nässkydd på tidsbokningspoliklinikerna minskas 

Personalen behöver inte längre använda mun- och nässkydd på tidsbokningspoliklinikerna annat än vid behandling av patienter med immunbrist. Patienten kan också framföra önskemål till personalen om användning av skyddsutrustning. Skydd behöver inte heller användas i korridorer, entréhallar, kontor eller arbets- och mötesrum.  

Besökare ska använda engångs mun- och nässkydd när de besöker patientrummen vid somatiska akutmottagningar, vård-, övervaknings- och intensivvårdsavdelningar för vuxna. Personalen använder dessutom skyddsutrustning på intensivvårdsavdelningen för barn och vid vård av patienter under intensivvårdstillsyn. 

Respons

Hittade du vad du sökte?

Tack för responsen!

Tack för responsen! Berätta om hur vi kan förbättra den här sidan.

Berätta om hur vi har lyckats eller hur vi kan förbättra den här sidan.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.

Du skriver väl inte in dina personliga uppgifter här. Observera att vi inte svarar på respons som lämnats via denna blankett. Respons som inte gäller webbplatsen kan ges på vår webbplats.